Amazon Alexa dobio novi govorni stil

Kompanija Amazon predstavila je novi govorni stil za svoj uređaj Alexa, saopšteno je u sedištu ovog IT giganta. Pored novog glasa, dodate su i nove mogućnosti za druge AI glasove. Novi govorni stil prilagođen je za čitanja dugog sadržaja, poput članaka ili podcastova.

amazon alexa novi glas

Novi glasovi dostupni na 6 jezika

Amazon je objasvio da je ovaj glasovni stil pokrenut kako bi omogućio uređaju Alexa da prirodnije priča i pravi pauze u toku razgovora. Korisnici su se već javili sa zamerkama kako ovo nije ništa revolucionarno, već uređaj samo pravi dužu pauzu u govoru, i to je sve.

Novi stilovi za vesti i razgovore biće dodati i drugim glasovima, kako onima koji pričaju engleski, tako i Lupeu, španskom glasu koji se koristi u Sjedinjenim Američkim Državama. Novi glasovi i opcije biće dostupne na ukupno 6 jezika, što je proširenje u odnosu na ranija ažuriranja.

U Amazonu se ovih dana susreću sa velikim problemima, od otpuštanja radnika zbog kršenja internih pravila, pa sve do štrajkova, zabrane dostave u Francuskoj, velikih zaraza u njihovim skladištima u Sjedinjenim Državama, ali ima i lepih vesti. Naime, Amazon zapošljava veliki broj radnika usled povećane potražnje dostave robe, ali i otvara sopstvenu laboratoriju za testiranje zaposlenih na Korona virus. Njima je ovih dana izgleda baš uzbudljivo.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: