BIZIT plus

VR filmovi sa Tribeca festivala ove nedelje besplatni za gledanje

Filmski festival Tribeca ove godine je ipak odložen zbog epidemije Korona virusa, ali je svim ljubiteljima filma omogućeno da besplatno pogledaju njihove VR filmove koji se nalaze na listi za prikazivanje na festivalu. Sve VR filmove korisnici mogu da gledaju do 26. aprila, do kada će biti otključani i besplatni.

vr filmovi besplatni

Filmovi samo na Oculus TV

VR filmove sa Tribeca festivala ćete moći da gledate u programu Oculus TV. Filmovi snimljeni za VR tehnologiju organizovani su u 4 programa, svaki od njih od 30 do 40 minuta trajanja. Svi spadaju u zvaničan program Cinema360. Ono što je problem jeste što je Oculus TV dostupan na Oculus Quest, Oculus Go, ali ne i Oculus Rift.

Virtual Reality filmovi su dostupni mnogo manjoj publici od tradicionalnih filmova, jer su ograničeni samo na one korisnike koji imaju VR naočare. U ovom slučaju Tribeca festivala to su samo korisnici Oculus VR uređaja. Preporučuje se svima koji imaju ove uređaje da pogledaju VR filmove, jer nude izuzetno jedinstveno iskustvo i priliku da svet kinematografije upoznaju na potpuno drugačiji način od onog na koji su navikli.

Zbog epidemije Korona virusa, mnogi događaji i festivali su otkazani ili odloženi, pa je to organizatore Tribeca festivala nateralo da traže nove načine kako da prikažu svoje filmove. Oni pored ovog gesta takođe dele svakog dana po jedan kratkometražni film na svom sajtu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: