Amazon Alexa od sada bolje brine o zdravlju korisnika

Amazon je 4. aprila najavio da će šest medicinskih kompanija (Express Scripts, Cigna Health Today, ERAS, Swedish Health Connect, Atrium Health, Livongo) korisnicima omogućiti da personalizovanim informacijama pristupaju preko Alexa-e, a to znači da kompanija na velika vrata ulazi u polje medicinske zaštite.

PCPress.rs Image

Zdravstvene informacije su do sada mogle da se razmenjuju samo između pacijenta i lekara, što znači da dijagnoze i recepti za lekove nisu bili dostupni ni jednoj strani osim ove dve. Amazon je pronašao način da se ove informacije distribuira preko uređaja koji su podržani Alexa-om, a da se ne krše zakoni o poverljivosti, te je pozvao šest medicinskih kompanija da pomognu u razvijanju glasovnih programa. Tako će korisnici moći da zdravstvenim informacijama pristupaju jednostavno, od kuće ili sa bilo kog mesta gde imaju pristup svom virtuelnom asistentu, a uz pomoć govornih komandi. Kada bude gotova nova funkcija bi trebalo da omogući lakše zakazivanje pregleda, pristup uputstvima za post-operativno lečenje kod kuće, te dobijanje recepata za lekove.

Pročitajte i:  Amazon blokirao više od 3.000 online prodavaca

PCPress.rs Image

Funkcija je trenutno dostupna samo određenom broju korisnika. Već je lansirana Alexa opcija za Express Scripts preko koje korisnici mogu da proveravaju kada će stići naručeni lekovi. Za Amazon je ovo ogroman korak ka medicinskoj industriji, a nakon što je u junu 2018. kupio online apoteku PillPack, te u novembru najavio da planira proizvodnju softvera koji će biti zadužen za čitanje medicinskih nalaza.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,