BIZIT plus

Amazon Alexa prikuplja informacije za pitanja na koja nije znala odgovor

Amazon je objavio da je danas započeo sa beta testiranjem sistema Alexa Answers – programa koji će prikupljati odgovore na do sada neodgovorena pitanja. U toku poslednjeg meseca tokom internog testiranja, na ovaj način prikupljeno je više od 100.000 odgovora koji su korisnicima servirani „milionima puta“.

PCPress.rs Image

Od današnjeg dana, korisnici koji dobiju pozivnicu za ovaj sistem putem mejla, mogu da ostavljaju svoje odgovore na Alexa Answers sajtu. Oni će moći da pogledaju dostupna pitanja raspoređena po kategorijama i da odgovore na pitanja za koja još uvek ne postoje odgovori. Ti odgovori će možda, nakon provere, biti servirani korisnicima Alexa servisa.

Ostaje nejasno zašto se Amazon odlučio na ovakav način prikupljanja informacija, pošto na većinu pitanja koja su prikazana u njihovom saopštenju, odgovori mogu da se pronađu na uobičajen način – konsultovanjem Bing-a i drugih online baza znanja. Moguće je da će ovim putem Alexa prikupiti tačnije i preciznije odgovore na konkretna pitanja, nego što ih može dobiti na Vikipediji i sličnim servisima. To će se postići tako što odgovori prikupljeni na ovaj način moraju biti kraći od 300 karaktera. Pored toga, svi odgovori će biti moderisani kroz korisničko ocenjivanje tačnosti i upotrebljivosti. Za potencijalno neprimerene odgovore pripremljen je automatizovani sistem koji će ih automatski uklanjati iz baze, a verovatno će se i prema korisnicima koji ih ostavljaju preduzimati neke mere (jedna od preventivnih mera je upravo i to što je sistem za sada dostupan samo po pozivu).

Pročitajte i:  Amazon plaća 1.9 miliona dolara nagodbe zbog kršenja ljudskih prava

Izvor: The Verge

Facebook komentari: