BIZIT 2022

Amazon Alexa ulazi još dublje u Windows 10

Microsoft svoj Windows 10 sve više otvara digitalnim asistentima, pa sa sledećim ažuriranjem, koje je planirano za septembar, asistenti poput Amazon-ove Alexa-e dobijaju veću autonomiju. Nova funkcija će asistentima dozvoljavati da budu aktivirani preko reči za buđenje čak i kada je neki Windows 10 uređaj zaključan, što povećava funkcionalnost kako asistenata, tako i samih uređaja.

PCPress.rs Image

Istina je da se radi o relativno maloj promeni, ali je nova funkcija znak da Microsoft planira da Windows 10 otvori i za asistente drugih kompanija, a Amazon je početkom godine već aktivirao Alexa-u u okviru svoje Windows 10 aplikacije. Nove promene idu u korak sa većom autonomijom koju je ranije dobila Cortana, te se pojavila kao odvojena aplikacija u Microsoft Store-u, što znači da se potpuno odvaja od ugrađenog sistema pretraživanja u okviru operativnog sistema. Pored toga su se Microsoft i Amazon već ranije udružili kako bi integrisali Cortana-u i Alexa-u, te se u budućnosti očekuju i dodatne funkcije koje bi trebalo da utiču na dalje poboljšavanje kombinovanog iskustva.

Pročitajte i:  Microsoft Teams Meetings omogućava izdvajanje deljenog sadržaja u poseban prozor 

PCPress.rs Image

Tako je Cortana dobila veću ulogu u okviru Windows 10 sistema, ali će ipak biti samo jedan od mnogih digitalnih asistenata koji će u budućnosti pronaći svoje mesto u okviru ove verzije operativnog sistema. Promene koje se tiču virtuelnih asistenata trebalo bi da stignu sa 19H2 ažuriranjem koje će biti značajno manje od prethodnih update paketa, što znači da će doneti i manje promena, te novih opcija.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,