Računari i Galaksija

Amazon feed nalik TikTok-u

Amazon je najnovija tehnološka kompanija koja je uklonila stranicu iz TikTok-ove knjige. Gigant e-trgovine objavio je da pokreće novi feed u aplikaciji Amazon sa fotografijama i video zapisima stavki koje korisnici mogu kupiti.

PCPress.rs Image

Feed, koji Amazon naziva Inspire, je pokušaj kompanije da natera korisnike aplikacije da kupuju dok vide proizvode u onlajn sadržaju – nešto što druge tehnološke kompanije takođe pokušavaju da urade. TikTok već dugo radi na sopstvenim funkcijama kupovine u aplikaciji, uključujući kupovinu uživo, a YouTube je dodao pridruženi marketing i kupovinu u svoju TikTok kopiju, Shorts.

Inspire će se pojaviti kao ikona sijalice u Amazon aplikaciji i biće predstavljen odabranim američkim kupcima početkom ovog meseca. Kompanija je takođe regrutovala influensere,  za proizvodnju video zapisa za feed, zajedno sa izborom brendova i redovnih kupaca, dok želi da se uključi u kupovinu na društvenim mrežama. Amazon je ovog leta počeo da testira Inspire sa zaposlenima.

Jednom na kartici Inspire, kupci mogu da biraju između kategorija poput dizajna enterijera, kućnih ljubimaca i nege kože i da se kreću kroz sadržaj koji sadrži i povezuje Amazon proizvode. Zatim mogu kupiti artikle direktno sa video zapisa i fotografija.

Pročitajte i:  AWS platformu za transkripciju sada pokreće AI 

Amazon je verovatno jedna od retkih kompanija koja bi mogla značajno da izazove TikTok kada je u pitanju konsolidovanje otkrivanja proizvoda i kupovine pod jednim krovom. TikTok se već pokazao kao moćna alatka za podsticanje prodaje bilo čega, od šminke do proizvoda za čišćenje – izazov je navesti korisnike da kupuju preko kratke video aplikacije.

TikTok takođe želi da proširi svoje poslovanje kako bi postao više kao Amazon. Oglasi za posao objavljeni ove jeseni sugerišu da kompanija radi na sopstvenim centrima za ispunjenje u SAD kako bi radila u tandemu sa svojim karakteristikama kupovine. Kompanija bi obezbedila skladištenje i povrate, prema oglasima za posao.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,