Top50 Glas publike

Amazon predstavlja softverski lanac snabdevanja

Amazon.com Inc je najavio softver koji se oslanja na svoju maloprodajnu stručnost u nastojanju da poveća prodaju preduzećima i ostane najveći dobavljač računarstva u cloudu ispred Microsoft Corp i Alphabet Inc Google.

PCPress.rs Image

Uzimajući naučene lekcije tokom godina dostave onlajn porudžbina do kućnih pragova, Amazon-ov odsek za cloud je predstavio uslugu pod nazivom AVS Supply Chain da bi upozorio preduzeća kada su zalihe niske i pomogla im da reše probleme sa snabdevanjem koji su bili hronični tokom pandemije.

Na svojoj godišnjoj konferenciji u Las Vegasu, cloud jedinica je takođe pokazala AVS Clean Rooms, koji omogućava preduzećima da prilagode oglase klijentima, uz očuvanje njihove privatnosti, između ostalih aplikacija. Amazon je poslednjih godina razvio sopstveni veliki posao oglašavanja.

Usluge su deo Amazonove dugogodišnje strategije da razvije funkcije za svoju e-trgovinu, a zatim ih ponudi drugim kompanijama. U isto vreme, Amazonov cloud izgubio je na prodaji običnim prodavcima koji nerado angažuju kompaniju koja je takođe njihov konkurent u e-trgovini.

Druge nove usluge koje je najavio uključuju Amazon Omics za genomsku analizu i Amazon Security Lake, koji pomaže preduzećima da sakupe podatke od dobavljača sajber bezbednosti i drugih izvora.

Pročitajte i:  Amazon stopira zapošljavanje u narednim mesecima

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *