BIZIT plus

Amazon gasi DPReview

Amazon će ugasiti DPReview, pouzdanu i sveobuhvatnu veb lokaciju za pregled kamera, kao deo otpuštanja 18.000 radnih mesta koje je najavio u januaru. Prema saopštenju objavljenom na sajtu, DPReview tim će nastaviti da objavljuje recenzije i drugi sadržaj do 10. aprila, nakon čega će „sajt biti zaključan, bez daljih ažuriranja“.

PCPress.rs Image

Sajt, pokrenut 1998. godine, postao je kamen temeljac kamernog novinarstva kroz temeljne i promišljene kritike. Ako ste ikada istraživali DSLR fotoaparat bez ogledala (ili sočiva), gotovo sigurno ste naišli na njegov sadržaj.

Nažalost, čini se da će sadržaj od skoro 25 godina biti dostupan samo još neko vreme. U najavi se kaže da će sajt ostati „dostupan u režimu samo za čitanje u ograničenom periodu nakon toga“, što čini da zvuči kao da bi cela stranica mogla biti uklonjena nakon toga, brišući važan deo istorije modernih kamera sa interneta. Kontaktirali smo Amazon da vidimo da li to zaista znači da svi članci i recenzije na sajtu nestaju i obavestićemo vas ako se javimo.

Pročitajte i:  Amazon plaća 1.9 miliona dolara nagodbe zbog kršenja ljudskih prava

DPReview YouTube kanal, koji je sama po sebi legendarna institucija, takođe će biti pri kraju. Ponovo smo pitali Amazon da li će ti video snimci i dalje biti dostupni u budućnosti. Jordan Drake, jedan od voditelja DPReview TV-a, kaže da će on i ko-voditelj Chris Niccollsnastaviti da prave YouTube video snimke, mada gotovo sigurno na novom kanalu.

DPReview je dugo bio pod Amazonovim okriljem — maloprodajni gigant je kupio publikaciju i njene forume 2007. godine, iako je uvek bilo pomalo zbunjujuće zašto bi želeo da poseduje sajt za pregled fotografija.

Govoreći o forumima, u saopštenju kompanije se kaže da imate rok do 6. aprila da „zatražite preuzimanje svih fotografija i teksta koje ste postavili na sajt“.

DPReview je jedan od mnogih rezova koje Amazon pravi. U januaru, izvršni direktor kompanije, Andy Jassi, najavio je velika smanjenja kako bi pomogao u smanjenju troškova, a od tada je najavljeno 9.000 dodatnih otpuštanja. Najnovija runda će uticati na radnike u Twitch-u i AVS-u, kao i na reklamne i ljudske resurse kompanije. Prema DPReview-ovoj stranici „O nama“, trenutno ima 11 članova osoblja za sajt.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,