BIZIT plus

Amazon planira da se zaposleni vrate u kancelarije u maju

Od maja, Amazon će zahtevati od zaposlenih da provedu najmanje tri dana u sedmici u kancelarijama. Kompanija je najavila plan u dopisu koji je potpisao izvršni direktor Andy Jassy. Jassy je naveo da će hibridni radni aranžman „ojačati“ korporativnu kulturu Amazona i dovesti do bolje saradnje među zaposlenima.

PCPress.rs Image

Hibridni rad

Ovo je pomak u odnosu na prethodnu praksu Amazona. Kompanije je ranije prepustila menadžerima odjeljenja da odluče koliko će često njihovi zaposleni morati da rade iz kancelarije.

„Nije jednostavno vratiti hiljade zaposlenih u kancelarije širom sveta. Timovima koji treba da obave taj posao daćemo malo vremena da razviju plan“, rekao je Jassy. „Znamo da u početku neće biti savršeno. Međutim, iskustvo u kancelariji će se stalno poboljšavati u narednim mesecima i godinama kako naši timovi za nekretnine budu radili i na kraju nastavili da se razvijaju onako kako želimo.”

Ubrzo nakon što je pandemija počela, Amazon je naveo da očekuje da se zaposleni vrate u kancelariju u oktobru 2020.godine. Zatim, kompanija je nastavila da pomera taj datum više puta jer su uzastopni talasi koronavirusa primorali gradove širom sveta da uvode nove mere.

Pročitajte i:  Amazon plaća 1.9 miliona dolara nagodbe zbog kršenja ljudskih prava

Amazon-ova najava dolazi u istom momentu kada je Activision potvrdio da će od zaposlenih u Blizzard-u zahtevati da rade van kancelarije najmanje tri dana nedeljno počevši od jula.

Amazon sada želi da zaposleni češće budu u kancelariji jer kompanija prolazi kroz težak period zbog usporavanja prodaje i pogoršanja ekonomskih izgleda. Amazon je pokrenuo najveća otpuštanja u svojoj istoriji, koja su pogodila oko 18.000 ljudi. Kompanija je takođe zaustavila dalje zapošljavanje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: