Amazon objavio da je skoro 20,000 radnika obolelo od Korone

Amazon je prošlog četvrtka izašao sa zvaničnim saopštenjem u kom je izneto da je tokom epidemije Korona virusa u ovoj kompaniji obolelo tačno 19,816 radnika. Ovo je prvi put da Amazon priznaje koliko je zapravo epidemija uticala na njihovu radnu snagu.

u Amazonu obolelo 20,000 ljudi od Korone

Uprkos svemu, rekordan period za Amazon

Kompanija Amazon je više puta odbijala da objavi podatke u javnosti o sopstvenim radnicima i potvrđenim slučajevima obolelih od Korone. Ipak, to se konačno desilo, i podaci govore o snazi Korona virusa. Gigant e-trgovine, je umanjio značaj ovih podataka time što nije objavio lokacije i podatke po lokacijama, pa uz to ne znamo koliko i gde je virus bio najaktivniji.

Dalje u saopštenju stoji da je kompanija uradila temeljnu analizu podataka o svih 1,372,000 zaposlenih u Amazonu i Whole Food Marketu širom Sjedinjenih Američkih Država u periodu od 1. marta do 19. septembra 2020. godine. Takođe, ovi podaci su upoređeni sa stopom obolevanja sa opštom populacijom tokom istog perioda, koristeći izveštaje sa Univerziteta Džon Hopkins. Broj zaposlenih koji su oboleli manji je za 42% od očekivanog, na osnovu komparacije koja je rađena. Koliko je zapravo epidemija pozitivno uticala na ekonomski rast kompanije, govori i podatak da će Amazon zaposliti još oko 100,000 radnika širom sveta za podršku svojoj operativnoj mreži.

Pročitajte i:  Amazon počinje sa proizvodnjom svojih televizora

Izvor: CNN

Facebook komentari:

Tagovi: