Amazon odlaže povratak radnika u kancelarije do 2022. godine

Amazon je pomerio datum vraćanja u kancelarije do početka sledeće godine usled naglog porasta slučajeva Covid-19. Korporativni radnici u više zemalja, uključujući i SAD, prvobitno su trebali da se vraćaju u kancelarije od 7. septembra, ali je taj datum pomeren na 3. januar 2022. godine.

Amazon odlaže povratak radnika u kancelarije do 2022. godine

Tehnološki giganti zabrinuti zbog povećanja novoobolelih

Kada se vrate, zaposleni će morati da nose maske u kancelariji, osim ako ne pokažu dokaz da su vakcinisani. Promena plana za zaposlene u korporaciji dolazi nakon što je Amazon povukao neke mere predostrožnosti za svoje radnike u skladištima. Kompanija je nedavno navela da će prestati da nudi testiranje na licu mesta do kraja jula, navodeći kao razlog široku dostupnost testova i vakcina. Krajem maja Amazon je obavestio radnike da će ukinuti maske za potpuno vakcinisane zaposlene u skladištu nakon smernica američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti u kojima se navodi da potpuno vakcinisani ljudi mogu ostati bez maski na svojim radnim mestima.

Mnoge od najvećih tehnoloških kompanija, koje su bile među prvima koje su zatvorile svoje kancelarije na početku pandemije prošle godine, postavile su septembar kao cilj ponovnog otvaranja. Sada sve one odlažu planove zbog zabrinutosti oko povećanja varijante Delta soja. Google je prošle sedmice najavio da će pomeriti datum povratka u kancelarije sa 1. septembra na 18. oktobar, dok je Microsoft naveo da neće dozvoliti svim svojim radnicima povratak pre 4. oktobra.

Pročitajte i:  Nikad sami u kupovinu: Amazon dobio novog AI šoping asistenta

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: