Zebra

Amazon otvara vrata vaše kuće kurirskim službama

Da li biste dozvolili Amazonu da otključa vaša ulazna vrata? To će biti pitanje s kojim će se suočiti potrošači nakon što je online prodavac pokrenuo uslugu koja omogućava kuririma da otvore ulazna vrata kupaca i ostavljaju pakete na bezbednom mestu. Sistem Amazon Key kombinuje aplikaciju, kućnu sigurnosnu kameru i pametnu bravu koja će kuriru omogućiti da otključava vaša vrata preko aplikacije nakon skeniranja paketa kojim se potvrđuje isporuka.

Korisnici će primiti obaveštenje na svoj telefon kada stigne vozač isporuke i mogu da izaberu da gledaju donošenje isporuke uživo na svom pametnom telefonu preko kamere koja je povezana sa oblakom. Online maloprodajna firma pokreće servis u nekim delovima SAD u novembru i prodaje Amazon Key starter kit, uključujući kameru i pametnu bravu, za 250 dolara. Usluga je reklamirana samo Amazon Prime članovima. “Amazon Key daje svojim klijentima mirnu savest jer potrošači mogu da znaju da je njihova narudžbina sigurno isporučena u njihove domove i da ih čeka kada dođu kući”, rekao je Peter Larsen, šef tehnologije dostave kompanije Amazon. “Sada, Prime članovi mogu odabrati isporuku u kuću i mogu lako gledati isporuke svojih paketa sa mobilnih telefona.”

Pročitajte i:  SpaceX uživo: Nova serija Starlink satelita

Kompanija je rekla da svaki put kada vozač traži zahtev za pristup u kuću kupca, Amazon će proveriti da li je na pravnoj adresi, u tačno vreme i sa pravilnim paketom pomoću enkriptovanog sistema. Tehnološki gigant potvrdio je da će Key sistem biti kompatibilan i sa drugim servisima, kao što su čistači i šetači pasa, i sa vlasnicima kuća koji im mogu omogućiti pristup kada nisu kod kuće. Firma sa sedištem u Sijetlu je testirala niz alternativnih metoda isporučivanja paketa kupcima, uključujući i testiranje isporuke dronovima, poznatiji kao Prime Air, u Cambridgeshire-u.

Izvor: The Guardian

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,