Top50 Glas publike

Amazon otvara vrata vaše kuće kurirskim službama

Da li biste dozvolili Amazonu da otključa vaša ulazna vrata? To će biti pitanje s kojim će se suočiti potrošači nakon što je online prodavac pokrenuo uslugu koja omogućava kuririma da otvore ulazna vrata kupaca i ostavljaju pakete na bezbednom mestu. Sistem Amazon Key kombinuje aplikaciju, kućnu sigurnosnu kameru i pametnu bravu koja će kuriru omogućiti da otključava vaša vrata preko aplikacije nakon skeniranja paketa kojim se potvrđuje isporuka.

PCPress.rs Image

Korisnici će primiti obaveštenje na svoj telefon kada stigne vozač isporuke i mogu da izaberu da gledaju donošenje isporuke uživo na svom pametnom telefonu preko kamere koja je povezana sa oblakom. Online maloprodajna firma pokreće servis u nekim delovima SAD u novembru i prodaje Amazon Key starter kit, uključujući kameru i pametnu bravu, za 250 dolara. Usluga je reklamirana samo Amazon Prime članovima. “Amazon Key daje svojim klijentima mirnu savest jer potrošači mogu da znaju da je njihova narudžbina sigurno isporučena u njihove domove i da ih čeka kada dođu kući”, rekao je Peter Larsen, šef tehnologije dostave kompanije Amazon. “Sada, Prime članovi mogu odabrati isporuku u kuću i mogu lako gledati isporuke svojih paketa sa mobilnih telefona.”

Pročitajte i:  Amazon feed nalik TikTok-u

Kompanija je rekla da svaki put kada vozač traži zahtev za pristup u kuću kupca, Amazon će proveriti da li je na pravnoj adresi, u tačno vreme i sa pravilnim paketom pomoću enkriptovanog sistema. Tehnološki gigant potvrdio je da će Key sistem biti kompatibilan i sa drugim servisima, kao što su čistači i šetači pasa, i sa vlasnicima kuća koji im mogu omogućiti pristup kada nisu kod kuće. Firma sa sedištem u Sijetlu je testirala niz alternativnih metoda isporučivanja paketa kupcima, uključujući i testiranje isporuke dronovima, poznatiji kao Prime Air, u Cambridgeshire-u.

Izvor: The Guardian

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,