Amazon planira dostave dronovima u UK i Italiji tokom sledeće godine

Amazon ima neke velike planove za svoj program isporuke dronova, uključujući međunarodnu ekspanziju na Veliku Britaniju i Italiju 2024. godine. Kompanija takođe ima za cilj da započne operacije dronova u trećem američkom gradu sledeće godine, nakon postojećih napora u College Station-u u Teksasu (gde je upravo je počeo da nudi isporuku lekova na recept dronom) i Lokford, Kalifornija.

PCPress.rs Image

Otpočinjanje isporuke dronovima na po jednoj lokaciji

Isporuke dronova u Velikoj Britaniji i Italiji počeće na jednoj lokaciji pre nego što se vremenom prošire na više lokacija. Amazon kaže da će objaviti specifične lokacije za proširenje u SAD, Velikoj Britaniji i Italiji u narednim mesecima.

Štaviše, Amazon će integrisati Prime Air program u svoju mrežu isporuke. U SAD, dronovi će ostati bez nekih lokacija za isporuku istog dana. Baziranjem dronova na tim lokacijama i svojim većim centrima za ispunjenje u Velikoj Britaniji i Italiji, Amazon kaže da kupci mogu birati iz šireg spektra artikala za isporuku dronom. Amazon je do sada koristio namenske centre za isporuku na svoje prve dve lokacije Prime Air.

Pročitajte i:  Amazon uveo novih 50 električnih kamiona

Kada je opcija dostupna u njihovoj oblasti i kupe odgovarajući artikl koji teži ispod pet funti, Amazon kupci mogu izabrati da im se proizvod isporuči dronom. Hiljade artikala ispunjavaju uslove za isporuku dronom, uključujući kancelarijski i tehnički materijal, proizvode za domaćinstvo i kozmetičke artikle. Kompanija napominje da već skoro godinu dana koristi dronove za isporuku predmeta kupcima na svoje prve dve lokacije Prime Air za sat ili manje.

Izveštaji ranije ove godine sugerisali su da je Prime Air počeo veoma sporo, isporučujući samo nekoliko domova u prvih nekoliko nedelja rada u Teksasu i Kaliforniji (rečeno je da je program teško pogođen otpuštanjima u to vreme ). Rečeno je da je regulatorna birokratija ključni razlog za neugledni debi. U tom cilju, Amazon kaže da „blisko sarađuje sa regulatorima i vladama širom sveta na proširenju isporuke dronova“.

U međuvremenu, Amazon planira da počne da isporučuje dronom MK30 koji je prvi put pokazao prošlog novembra. Ovaj model ima domet koji je duplo veći od prethodnih dronova, dok je poboljšao toleranciju na više i niže temperature. MK30 može da radi i po slaboj kiši. Prema Amazonu, takođe je manji, lakši i tiši od prethodnih dronova.

Pročitajte i:  Nova TV serija inspirisana video igrom Fallout

Štaviše, kaže se da je najnoviji model MK30 sposoban da identifikuje i izbegne prepreke koje se nalaze u njegovoj oblasti isporuke, uključujući objekte poput pokretnih dizalica koji nisu bili tamo prethodnog dana. Još jedan intrigantan aspekt MK30 je kako leti. Nakon vertikalnog poletanja, orijentiše se za horizontalni let krilima. Dodajte sve to (i uključite neke sigurnosne funkcije), a Amazon kaže da MK30 može isporučiti pakete ljudima koji žive u gušće naseljenim prigradskim područjima i imaju manja dvorišta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: