N Central domination

Amazonov Prime Day uspešan i pored štrajkova, i pada sistema

Pored radničkih štrajkova zaposlenih u kompaniji Amazon, zbog loših radnih uslova, jedan od zahteva se odnosio i na bojkot promotivnog dana Amazona, poznatog po imenu Prime day, kompaniju je na taj dan zahvatio i pad sistema, u vidu tehničkih grešaka na sajtu i aplikaciji. Tokom promotivnog perioda, očekivalo se da  kupci potroše 3,4 milijarde dolara, odnosno 40% više nego za vreme prošlogodišnjeg Prime Day-a.

Uprkos navedenim problemima, Amazon je objavio da je za Prime Day prodaja za prvih deset sati rasla bržim tempom nego za vreme istog perioda 2017. godine. Kupci su potrošili za 54% više novca tokom prva tri sata, nego za prva tri sata prošle godine.

Sam Amazon nije naveo detalje pada sistema, ali sajt Freedvisor, čije su procene  zasnovane na bazama potrošača Amazona, pokazuje da su problemi uticali na rezultate prodaje samo u prvih par sati, kada je prodaja pala za 5%. Greške u apdejtu softvera su najverovatnije dovele do pada sistema, naveo je Entoni Edvards, glavni tehnološki šef u Egplentu, firmi koja nadgleda performanse sajta. Amazon retko ima problem sa rukovanjem visokog značajnog protoka saobraćaja na sajtu, i njegova bezbednost verovatno nije narušena od strane hakera, naveo je Edvards.

Pročitajte i:  Amazon Astro i njegov digitalni osmeh

Amazon ima problema vezanih i za poslovanje. Ver.di sindikat navodi da su radnici na šest lokacija Amazona u Nemačkoj štrajkovali na Prime Day, u  utorak 17. jula, u znak protesta zbog manjka zdravstvenih beneficija. Sindikat, takođe, poziva zaposlene na trodnevni štrajk, u glavnoj fabrici španskih pakovanja robe, tražeći nove ugovore i povećanje plata. I pored navedenih problema, na osnovu rezultata porodaje tokom Prime day-a, kupcima je teško da odole akcijskim cenama Amazona.

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,