Amazon roboti će ubrzati isporuku i neće zameniti ljude

Amazon uvodi proširene robotske operacije u centrima za ispunjenje koji su izgrađeni na ažuriranim mašinama za sortiranje, robotskim rukama i svojim robotskim pokretnim robotima sličnim Roombi. Wall Street Journal izvještava da najnoviji Amazonov sistem za obradu inventara, koji kompanija naziva Sequoia, može ubrzati isporuku za 25 posto i lansiran je ove sedmice u objektu u Hjustonu.

PCPress.rs Image

Novi sistem ima robote dizajnirane da rade zajedno sa ljudima umesto da ih zamenjuju, navodi Amazon. Direktor robotske tehnologije skladištenja David Guerin kaže da će ih značajan deo njenih operacija koristiti u narednih tri do pet godina.

Nova mašina za sortiranje i smeće kontejnere pomera sa visokih polica na novo dizajniranu ergonomsku radnu stanicu koja se poredi sa radnicima „u njihovoj zoni moći, između visine od sredine butina do sredine grudi“. Ovo bi moglo povećati bezbednost i smanjiti povrede jer radnici ne moraju da posežu ili čučnu za teške predmete.

Građevinski blokovi Amazonovog najnovijeg sistema su već bili u vidu, pošto je kompanija razgovarala o razvoju svojih skladišnih robota i veštačke inteligencije tokom prošle godine. Robotska ruka kompanije Sparrow može identifikovati proizvode unutar torbi i izvući ih. Tu su i autonomni roboti Proteus i Hercules koji se kotrljaju kao robovci i mogu da podižu i pomeraju police, distribuiraju kontejnere i isporučuju proizvode u zgradi tako da ljudi ne moraju.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: