BIZIT plus

Amazon postavlja besplatne Alexa Guard bezbednosne funkcije

Amazon je najavio da gasi Alexa Guard – „uradi sam“ bezbednosnu funkciju za Echo uređaje koja osluškuje uljeze ili kućne alarme kada ste daleko od kuće. Besplatna verzija Alexa Guard-a koja osluškuje smetnje u domaćinstvu uključena je kao standardna funkcija na Amazon Echo uređajima.

PCPress.rs Image

U nedavnoj poruci e-pošte kupcima, Amazon je rekao da će neke od Guardovih funkcija poput detekcije dima i CO alarma umesto toga biti premeštene u njegovu novu uslugu Emergency Assist, koja je dostupna za 5,99 USD mesečno ili 59 USD godišnje.

Funkcije čuvanja kao što su režimi kod kuće i u odsustvu (za aktiviranje i deaktiviranje zvona alarma) i osvetljenje u odsustvu (koje uključuje vaša svetla kako bi izgledalo kao da ste kod kuće) i dalje će biti dostupne besplatno kao deo standardnog Alexa iskustva. Druge funkcije kao što je detekcija zvuka lomljenja stakla će zahtevati pretplatu na Emergenci Assist „uskoro“.

Prema Amazonu, Ring Protect Pro korisnici koji su povezali svoje Ring i Alexa naloge od 20. septembra 2023. dobiće besplatnu Alexa hitnu pomoć do 31. oktobra 2024.

Pročitajte i:  Amazon i neograničena pretplata na dostavu namirnica 

I da bi zaista okrenuli šrafove na Alexa Guard korisnike, stranica za registraciju za Emergenci Assist takođe primećuje da je pretplata od 5,99 USD za Emergency Assist promotivna cena koja ističe 8. januara 2024. Nakon toga, pretplata od 5,99 USD će biti dostupna samo ljudima koji pretplatite se na Amazon Prime (koji počinje od 14,99 USD mesečno).

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: