BIZIT Seminar

Amazon zaposlio ceo tim iz Facebook-a

Amazon je stekao tim zaposlenih iz Facebook-a koji su fokusirani na pružanje internet konekcije sa satelita niske Zemljine orbite. Kompanija nije otkrila sumu koju je platila Facebook-u kao deo akvizicije, u kojoj se više od desetak zaposlenih iz Los Anđelesa u aprilu prebacilo da radi na projektu Kuiper.

Amazon zaposlio ceo tim iz Facebook-a.

Preko desetak zaposlenih je u aprilu zamenilo je kompaniju

Ovakav potez omogućava Facebook-u da preko svojih satelita isporuči internet konekciju u udaljena područja. Kada je 2018. godine potvrdila inicijativu, kompanija je rekla da veruje da će tehnologija uspostaviti internet vezu u ruralnim regijama gde nedostaje ili je uopšte nema. Facebook je prethodno pokušao da koristi bespilotne letelice za postizanje sličnih ciljeva, ali se taj projekat ugasio 2018. godine. U međuvremenu, Amazon-ove ambicije da obezbedi internet putem satelita pojavile su se 2019.

Kompanija je rekla da očekuje da će uložiti 10 milijardi dolara za lansiranje 3.236 satelita u nisku Zemljinu orbitu do 2029. godine sa ciljem pružanja interneta nedovoljno usluženim zajednicama širom sveta. Krajem prošle godine Amazon je otkrio dizajn antena koje će njegovi kupci na kraju koristiti za primanje interneta od svoje satelitske internet usluge. Amazon je jedna od nekolicine tehnoloških kompanija koje pokušavaju da koriste satelite za pružanje internet konekcije u delovima sveta gde bi bilo izuzetno skupo instalirati fiksnu infrastrukturu.

Pročitajte i:  Amazon planira da se zaposleni vrate u kancelarije u maju

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,