BIZIT plus

Američka vojska koristi Fortnite kako bi poboljšala regrutaciju

Vojska SAD-a po prvi put za više od jedne decenije nije uspela da ispuni svoj cilj kada je regrutacija u pitanju. Navodno, cilj im je da prošire broj svojih članova na više od 500.000 u naredne četiri godine i nisu bili u mogućnosti da ispune svoj cilj za fiskalnu godinu kako bi regrutovali nove vojnike. Kako bi rešili ovaj problem, okreću se jednoj od najpopularnijih igara na planeti kako bi im pomogla u regrutovanju novih vojnika.

PCPress.rs Image

Nezavisni vojni listovi Stars i Stripes, izveštavaju da američka vojska poziva aktivne vojnike i rezerviste da učestvuju na esport turnirima za Fortnite. Sastavljaju se takođe i timovi koji će se takmičiti na turnirima za druge popularne igrice kao što su Madden, League of Legends, Overwatch i Call of Duty. Vojska navodno želi da dalje promoviše svoj brend tako što će poslati svoje zaposlene da se takmiče na ovim turnirima u pokušaju da se poveže sa mladim igračima koji mogu biti zainteresovani i takođe ispunjavaju uslove da se pridruže vojsci.

Pročitajte i:  Da li će Bela kuća da zabrani TikTok?

Vojska je primetila da su mnogi kandidati odbijali ponudu preko konvencionalne tehnike regrutovanja, koje uključuju telefonske pozive. S tim na umu, ova ideja je razvijena kako bi se približili mlađoj generaciji u digitalnom formatu. The Military Gaming League je esport organizacija koja je ranije radila sa vojskom, koja je isključivo za veterane i članove servisa.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,