BIZIT 2022

Samsung osvojio 30 nagrada za inovacije

Kompanija Samsung dobila je 30 priznanja za inovacije na sajmu CES za 2019. godinu, a priznanja za uređaje i servise dodeljuju se za izvandredni dizajn i izradu. Ove godine nagrađeni proizvodi obuhvataju niz kategorija uključujući ekrane, fitnes, sport i biotehnologiju, opremu za bežične telefonske slušalice, pametni dom, virtualnu i proširenu stvarnost, računarski hardver, komponente i periferije, audio/video opremu za vozila i održivost i eko-dizajn.

PCPress.rs Image

 

Nagrađeni uređaji:

Samsung Galaxy Note 9  – telefon s moćnim performansama (dugotrajna baterija; SPen olovka; najinteligentnija kamera do sad; memorija jedan terabajt) koji je dovoljno moćan da drži korak sa užurbanim životom korisnika.

Samsung Galaxy Tab S4 – android-tablet dizajniran je za ljude koji žele da urade što više dok su u pokretu. Poseduje dugotrajnu bateriju; unapređen S Pen; četiri zvučnika koja je regulisao AKG.

Samsung Galaxy Watch – pametni sat ima mogućnost LTE povezivanja i donosi iskustvo potpuno nezavisnog uređaja. Ima prepoznatljiv okrugli brojčanik poput tradicionalnog ručnog sata uz širok spektar stilizovanja. Podržava 39 vrsta fizičkih aktivnosti, kao i nove funcionalnosti za praćenje sna i stresa. Takođe pomaže korisnicima da vode računa o svom zdravlju, podsećajući ih na ciljeve koje su sebi postavili tim povodom.

Wireless Charger Duo – kombinacija postolja za brzo bežično punjenje i stanice za bežično punjenje omogućavaju korisnicima da brzo napune svoj telefon istovremeno sa još jednim telefonom ili uređajem kompatibilnim sa Qi.

Pročitajte i:  Samsung bi mogao da odustane od Exynos čipova u svojim telefonima

Samsung DeX – pruža korisnicima iskustvo korišćenja PC računara direktno sa njihovim premium Galaxy mobilnim uređajem. To se može postići jednostavnim povezivanjem mobilnog uređaja na spoljni monitor, ili promenom podešavanja na Galaxy TabS4 uređaju. DeX omogućava korisnicima da koriste svoj telefon ili tablet kao miša osetljivog na dodir ili tastaturu osetljivu na dodir.

SmartThinks Tracker – mali, lagani GPS uređaj za praćenje koji je povezan preko LTE-M mreže. Pomaže ljudima da brzo i preciznije prate sve ono što im je najvažnije. Da li je to oprema za fizičko izgubljena u školi ili kućni ljubimac koji se previše udaljio od doma. Moguće ih je pratiti u stvarnom vremenu kroz Samsungovu SmartThings aplikaciju kompatibilnu sa Android i iOS operativnim sistemima. Takođe, članovi porodice mogu da koriste SmartThings Tracker i tako ostanu u međusobnoj vezi, šaljući obaveštenja o svojoj lokaciji preko SmartThings aplikacije, koja obaveštava ostale članove porodice o tome gde se ko nalazi.

HMD Odyssey + – naočari za mešovitu stvarnost za Windows očaraće korisnike jasnim detaljima i savršenom udobnošću, omogućujući korisnicima da se potpuno udube u svoje omiljene igrice i sadržaje. Uz Super AMOLED ekrane, HMD Odyssey+ se odlikuje novom tehnologijom za ekrane anti-SDE, tako da igrači više ne moraju da brinu da će dobiti vrtoglavicu ili da će im perspektiva biti iskrivljena. Vrhunski kvalitet dizajna dopunjava se bogatim, dinamičnim audio kvalitetom AKG tehnologije, uključujući prostorni zvuk u 360o, kao i vidno polje širine 110o, što omogućava fluidnije i realističnije iskustvo za korisnika.

Pročitajte i:  Samsung kaže da je jedini lek za zavisnost od tehnologije – još veća zavisnost od tehnologije

PCPress.rs Image

Samsung Galaxy A6 – ima ekran koji korisniku dozvoljava da se udubi u sadržaj, moćnu kameru i novi stepen lakoće upotrebe. Sa Super AMOLED beskonačnim ekranom koji oživljava sadržaje jasnim, raskošnim bojama i podrškom za proširenje memorije do 400 GB, Galaxy A6 korisnicima nudi dovoljno prostora za video snimke, muziku i dokumente. Sa prednjom i zadnjom kamerom od 16MP, korisnici mogu da snimaju neverovatne fotografije i selfije, dok blenda F1.7 na zadnjoj kameri pomaže da slike budu jasne i oštre čak i pri niskom osvetljenju.

Samsung 256GB 3DS DDR4 RDIMM – najbrži DDR4 memorijski modul sa najvećom gustinom u ovoj industriji. Namenjen je poslovnim serverskim platformama sledeće generacije, opremljen je najboljom korisničkom infrastrukturom visoke gustine i visokih performansi zajedno sa izuzetno niskom potrošnjom energije (15 vati na 1,2V).

Samsung 512GB Universal Flash Storage – prva ugrađena univerzalna fleš memorija sa 512GB sa eUFS tehnologijom za A/V sisteme, vozila i sledeću generaciju mobilnih uređaja, koristi Samsungove nove 512-gigabitne V-NAND čipove sa 64 sloja. eUFS od 512 GB će prebaciti video snimak u punoj HD rezoluciji od 5GB na SSD za oko 6 sekundi, što je preko osam puta brže od tipične microSD kartice.

Pročitajte i:  Predstavljen Samsung Odyssey OLED G8 monitor za igre

Samsung 3.84TB NVMe Z-SSD – SZ1733 nudi novi nivo čuvanja podataka za super-računare, namenjen je AI analizi, big data upotrebama i IoT primenama. Samsungovi novi Z-NAND čipovi omogućavaju 10 puta veći učinak čitanja ćelija od 3-bitnih V-NAND čipova.

Samsung LM302S – platforma za osvetljavanje dizajnirana da unapredi efikasnost rada time što će postići zdraviji ritam ciklusa budnosti i sna tokom dana. Promoviše kontinuitet prelaza iz dana u veče i zdrav san. Samsungovo LED rešenje dizajnirano specifično za potrebe ljudi može da unapredi koncentraciju za čak 10%, povećavajući produktivnost pri radu. Takođe, može da pomogne ljudima da bolje spavaju noću zbog hormona melatonina koji LM302S zadržava tokom dana.

Samsung SSM-U Serija – novi tip pametnog modula koji se odlikuje minijaturnim senzorima na bazi radara sa većom osetljivošću detekcije od uobičajenih senzora i nevidljivim prenosom, za veću fleksibilnost u osvetljavanju pametnih stambenih prostorija. SSM-U serija može da detektuje suptilne pokrete i prenese signal drugim komponentama da kontrolišu osvetljenje u pravom trenutku.

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,