BIZIT plus

Analitičari: Globalni rast tržišta e-trotineta nakon ukidanja karantina

Pandemija koronavirusa uzrokuje ekonomski pad u brojnim industrijama. Da li će i kada da se oporave ostaje da se vidi, ali nova istraživanja pokazuju da bi se tržište e-trotineta moglo oporaviti nakon ukidanja mera izolacije.

PCPress.rs Image

Prema novim podacima kompanije za analizu tržišta Berg Insight, globalno tržište e-trotineta doživeće privremeni pad u 2020. godini, ali tokom naredne četiri godine očekuje se veliki porast broja upotrebe trotineta za iznajmljivanje.

Do 2019. godine širom sveta je bilo u funkciji 774.000 trotineta za iznajmljivanje. Do 2024. godine Berg Insight očekuje da će biti operativno 4,6 miliona e-trotineta za iznajmljivanje, pri čemu će 482.000 biti vozila sa sedištima. Trotineti na kojima se stoji kao što su Dott, Lime i Bird modeli dominiraće tržištem, prenosi Cities Today.

Dobre vesti na dug rok

Industrija e-trotineta nije baš bila u zavidnom položaju u poslednje vreme. Kao rezultat mera izolacije zbog koronavirusa, izazvan je pad korisnika, a mnoge kompanije su pauzirale svoje usluge ili otpustile radnike. Prošlog meseca Lime i Bird su povukli svoje trotinete sa ulica u gradovima širom SAD-a i Evrope jer se uređaji nisu koristili. Prema pisanju sajta The Verge, kompanija koja proizvodi e-trotinete Bird otpustila je više od 400 svojih zaposlenih, prilično nesavesno, preko serije Zoom poziva. Kratkoročno ima puno loših vesti, ali kao što Berg Insights predlaže, dugoročni izgledi i dalje se čine dobro.

Pročitajte i:  Samsung bi mogao prvi da napravi NAND od 1000 nivoa

Ranije ove godine, Njujork je doneo dugo očekivan zakon kojim se legalizovala upotreba e-trotineta i e-bicikala u državi. Vlada Velike Britanije takođe preduzima korake ka ostvarenju sličnog cilja. Prošlog meseca su preduzeli korak dalje ka pokretanju konsultacija i probe proizvoda u stvarnom svetu to jest e-trotineta i tehnologije autonomne vožnje u nekim delovima zemlje. Ispitivanja će služiti za informisanje o tome kako zemlja reguliše tehnologiju na nacionalnom nivou.

Biće to težak put narednih meseci za kompanije, ali dugoročni izgledi i dalje su obećavajući.

Izvor: TNW

Facebook komentari: