IBM: Nova FlashSystem linija za hibridni multicloud

U prvom članku objavljenom na ovu temu u našem magazinu, razmatrali smo IBM-ov pristup pružanju inovacija uz istovremeno pojednostavljenje vaše infrastrukture za skladištenje podataka, smanjenje složenosti i troškova. Sada ćemo bliže pogledati detalje nove linije IBM FlashSystem, jedinstvene platforme dizajnirane da pojednostavi vašu infrastrukturu za skladištenje podataka, smanji složenost i troškove, nastavljajući da se bavi inovacijama za vrhunske sisteme za skladištenje podataka i hibridna multi-cloud okruženja.

PCPress.rs Image

PCPress.rs Image
IBM Value Added Distributor for software and hardware

Tehnološka inovacija

IBM FlashCore moduli (FCM) omogućavaju kako kompresiju tako i FIPS 140-2 sertifikovanu enkripciju podataka, bez uticaja na performanse.

Skladišni prostor je uvek najbitniji u Data centrima i cloud konfiguracijama. IBM je nedavno predstavio novi FlashCore Modul kapaciteta 38.4TB, dvostruko većeg od prethodnog najvećeg modula. Koristeći ovaj novi FlashCore Modul, IBM FlashSystem podržava maksimalno 4PB podataka u uređaju od samo dve rack jedinice (2U) prostora za izuzetnu gustinu i efikasnost. Ovi novi FlashCore Moduli takođe su dostupni i kao nadogradnja za IBM-ovu prethodnu generaciju flash sistema za skladištenje podataka: FlashSystem 9100, Storwize V5100 i V7000 Generacija 3.

PCPress.rs Image

“Storage-class” memorija

Da bi obezbedio ultra-niske latencije za aplikacije koje su osetljive na pad performansi, ali sa manje keš memorije, IBM je takođe predstavio “Storage-class” memorije (SCM) od Intel-a i Samsung-a kao trajni sloj skladištenja podataka za IBM FlashSystem liniju proizvoda. Poput novih FlashCore modula, SCM drajvovi su takođe dostupni kao nadogradnja za naše prethodne generacije svih flash sistema za skladištenje podataka: FlashSystem 9100, Storwize V5100 i V7000 Generacija 3.

Jednostavno upravljanje

Sa fleksibilnim izborima diskova, uključujući “Storage-class” memoriju (SCM), sve “all-flash” i hibridne konfiguracije, IBM FlashSystem linija vam može pomoći da uspostavite optimalni balans između troškova i performansi. Putem svoje IBM Spectrum Virtualize softverske platforme, IBM FlashSystem se može integrisati sa preko 500 drugih heterogenih sistema za skladištenje podataka.

Pročitajte i:  Kako data centri održivo rastu i povećavaju efikasnost uz odgovarajući UPS

Da biste optimizovali performanse vašeg sistema i postigli ekonomičnost,  IBM FlashSystem uključuje IBM EasyTier sposobnost ojačanu veštačkom inteligencijom koja pomaže da se u pravom trenutku postave pravi podaci na pravi nivo. Sistem se brine za transparentno pomeranje blokova sa najčešće pristupanim podacima dok se blokovi sa podacima kojim se manje pristupa  pomeraju na niže, sporije diskove. Ne morate ništa da uradite, osim što ga podesite i zaboravite na njega. Pomoću EasyTier-a možete da konfigurišete okruženja za čuvanje podataka sa malim kapacitetom najperformansnijih slojeva i većim kapacitetom sporijih slojeva.

PCPress.rs Image

IBM Storage Insights obezbeđuje monitoring, upozorenja bazirana na veštačkoj inteligenciji, sposobnosti izveštavanja i podrške iz IBM Cloud-a. Storage Insights Pro dodatno pojednostavljuje sistem za skladištenje podataka uz podršku jednog kontrolonog panela za upravljanje skladištenjem podataka u cloud-u kojim upravlja IBM Spectrum Virtualize for Public Cloud i EMC Unity i Unity XT, NetApp FAS i AFF, Hitachi VSP G-seriju sistema za skladištenje podataka.

IBM FlashSystem, prema rečima Bob Elliot-a potpredsednika odeljenja za prodaju sistema za skladištenje podataka u IBM Business Partner Mainline Information Systems predstavlja: “Transformacionu promenu za tržište sistema za skladištenje podataka. Kombinacijom višestruko nagrađivanih rešenja u jednu liniju, IBM ne samo da štiti ulaganja postojećih kupaca, već pruža i snažne inovacije za budućnost. FlashSystem kreira visoko skalabilno, neverovatno prilagodljivo, fleksibilno i jednostavno rešenje od osnovnih modela do vrhunskih sistema, proširujući se na hibridno multi-cloud okruženje naših klijenata. Ova linija je izuzetno prilagođena partnerskom okruženju. Mislim da je to dobitna kombinacija za obe strane, i kupce i za partnere.”

Novi inovativni sistemi za skladištenje podataka

Izgrađen sa nagrađivanim softverom IBM Spectrum Virtualize i uključujući IBM Storage Insights, nova linija IBM FlashSystem dodaje četiri nova vrhunska sistema koji donose prednosti IBM FlashCore modula, “storage-class” memorije i vrhunskih servisa IBM Spectrum Virtualize, jednostavno povezujući i upravljajući podacima u vašim hibridnim multi-cloud implementacijama.

Pročitajte i:  Rittal RiMatrix nove generacije: Modularno rešenje - Cool!

Kada aplikacija “naraste” zahteva veći kapacitet za skladištenje podataka:

  • IBM FlashSystem 7200: Potpuno NVMe rešenje i sofisticirana vrhunska hibridna multi-cloud funkcionalnost u sistemu dizajniranom za poslovnu implementaciju srednjeg opsega. Podržavajući i “scale-up” sa dodatnim kućištima za proširenje (expansions) i skaliranje (“scale-out”) do četiri uređaja, FlashSystem 7200 podržava 43% veće performanse od Storwize V7000 Generacija 3 sa maksimalnih 9.2M IOPS i 55% boljom propusnošću: maksimum 128 GB/s. Sve to IBM je obezbedio po nižoj ceni u odnosu na prethodnu generaciju.

PCPress.rs Image

  • IBM FlashSystem 9200: Potpuno NVMe rešenje u sistemu dizajniranom za najzahtevnije zahteve korisnika. FlashSystem 9200 nudi sveobuhvatnu funkcionalnost skladištenja podataka i naše najviše nivoe performansi: 20 procenata bolje performanse od FlashSystem 9100 sa maksimalnih 18M IOPS i 180GB/s po četiri uređaja u klasteru. I FlashSystem 7200 i 9200 takođe podržavaju latenciju od samo 70µs. Takođe, sve to IBM je obezbedio po nižoj ceni u odnosu na prethodnu generaciju
  • IBM FlashSystem 9200R: Dizajniran za klijente kojima je potrebno kompletno rešenje, prekonfigurisani i testirani sistem za skladištenje podataka sa uključenom instalacijom i konfiguracijom od strane sertifikovanih IBM inženjera. Sistem uključuje 2-4 upravljačke kutije IBM FlashSystem 9200, Brocade ili Cisco svičeve za međusobno povezivanje i opciona kućišta za proširenja za dodatni kapacitet.

PCPress.rs Image

Ovi sistemi su pridruženi liniji osnovnih modela sistema za skladištenje podataka –  FlashSystem 5010, 5030 i 5100. Svi članovi IBM FlashSystem familije, osim uređaja FlashSystem 9200 i 9200R, dostupni su i u “all-flash” i u hibridnim modelima.

Prilikom modernizacije heterogenih sistema za skladištenje podataka, IBM SAN Volume Controller (SVC), pruža virtualizaciju konsolidovanog skladišnog prostora sa preko 500 heterogenih sistema za skladištenje podataka radi jednostavnosti, modernizacije, mogućnosti hibridnog cloud-a i još mnogo toga. SVC koristi isti softver i platformu IBM Spectrum Virtualize kao IBM FlashSystem, ali podržava samo eksterno skladištenje podataka. Dostupna su dva modela, prvi isporučuje maksimalno 40 procenata više IOPS-a od našeg prethodnog sistema po istoj ceni. A drugi, dizajniran za situacije gde je cena vodeći faktor prilikom donošenja odluke, nudi nešto bolje performanse od našeg prethodnog modela, ali sa 25 procenata nižom cenom.

Pročitajte i:  Kako fleksibilan i inovativan UPS unapređuje ciljeve održivosti modularnih data centara

PCPress.rs Image

Zajedno, ovi modeli IBM FlashSystem predstavljaju jedinstvenu naprednu platformu za jednostavnost i doslednost u svim implementacijama, od najmanjih konfiguracija do najvećih naprednih sistema hibridnog multi-cloud-a. Dizajnirani su da rade na serverima koje imate danas i spremni su za aplikacije u kontejnerima pomoću Red Hat OpenShift, Kubernetes i CRI-O podrškom za Container Storage Interface (CSI).

PCPress.rs Image

Sa IBM FlashSystem rešenjima – 5100, 7200, 9200 i 9200R, IBM donosi potpuno NVMe rešenje za sve vrste implementacija, uz efikasnost i sigurnosne prednosti IBM FlashCore modula, izuzetno nisku latenciju “storage-class” memorije, sve podržano IBM Storage Insights upravljanjem i pojednostavljenom podrškom.

Dakle, ako razmišljate o novom uređaju za skladištenje podataka ili jednostavno pokušavate da modernizujete postojeće sisteme, ubeđeni smo da je nova linija – IBM FlashSystem – pravi izbor vaše sledeće nabavke.

PCPress.rs Image

Svu neophodnu pomoć u razumevanju ovog koncepta, ali i svih drugih IBM proizvoda i akreditovanih obuka, možete dobiti kod ovlašćenog IBM distributera za Srbiju i region, INGRAM MICRO d.o.o. Beograd koji svojim iskustvom i kompetencijama može doneti dodatnu vrednost IT rešenja kod vas ili vaših korisnika.

Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte nas putem mejla: ibm-hardware-serbia@ingrammicro.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,