Threads ulazi u prikazivanje rezultata uživo sportskih događaja, počevši od NBA lige 

PCPress.rs Image

CEO Meta-e Mark Zuckerberg najavio je inicijativu i napisao da će dodavati više liga u bliskoj budućnosti.

Ovo bi trebalo da pomogne platformi da ima više osećaja “realnog vremena” 

Evo kako to funkcioniše. Tokom utakmice, jednostavno pretražite timove i videćete ažuriran rezultat. Ako je utakmica završena, pretraga će prikazati konačni rezultat. Takođe možete saznati kada će utakmica početi tako što ćete je unapred pretražiti. Ovo očigledno podseća na to kako X radi stvari, jer je platforma počela da prikazuje rezultate uživo još 2017. godine, kada se zvala Twitter. Svaki rezultat prati dva loga timova. Klikom na ove logoe korisnici se preusmeravaju na razgovor o tom timu. 

Threads, zajedno sa Instagramom, nedavno je odlučio da prestane sa preporučivanjem političkog sadržaja, pa naglašavanje sporta predstavlja pristojan način da uhvati “realno vreme” vibracije moderne društvene mreže. U tom smislu, Adam Mosseri, šef Instagrama, mesecima se trudi da privuče obožavaoce NBA lige, nazivajući zajednicu ljubitelja košarke na Threads-u “odličnim primerom onoga što smo se nadali da ćemo videti” na aplikaciji. Predstavnik Threads-a rekao je da je “košarka postala jedna od najpopularnijih tema” i da je “NBA Threads postala jedna od najaktivnijih sportskih zajednica na aplikaciji”. To ima smisla, jer je i NBA rasprava ogromna i na X-u. 

Pročitajte i:  EU otvara novu istragu protiv Mete

NBA Twitter, kako se još uvek naziva u sportskim medijima, redovno utiče na pokrivenost i razgovor o profesionalnoj košarkaškoj ligi. Čini se da Meta takođe želi da preuzme deo tog uticaja. Apple je takođe nedavno najavio svoju sportsku inicijativu. Sportska iPhone aplikacija nudi statistike u realnom vremenu za brojne glavne lige, uključujući NBA, i prikazuje podatke o rezultatu uživo na zaključanom ekranu tokom utakmice. 

Threads je ovih dana svuda. Platforma je uvela novu funkciju podešavanja algoritma koja funkcioniše pomeranjem ulevo i udesno na postovima, i najavila beta testiranje koje omogućava korisnicima deljenje sadržaja na Mastodonu i drugim fediverse uslugama. Funkcija rezultata uživo takođe je u fazi testiranja.

Izvor: https://www.engadget.com/threads-is-getting-into-live-sports-scores-starting-with-the-nba-185616086.html?src=rss&guccounter=1

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *