Kako preneti WhatsApp sa Androida na iPhone 15 bez računara

Svake godine, izlazak novog iPhone-a i globalno uzbuđenje ubede mnoge korisnike Androida da pređu na iPhone. 

PCPress.rs Image

3 načina za prenos WhatsApp-a sa Androida na iPhone 15

Ako ste ove godine i vi prešli na novi iPhone 15, jedno pitanje koje će vas verovatno mučiti je kako preneti WhatsApp sa Androida na iPhone 15.

Zbog različitih operativnih sistema, WhatsApp nema ugrađenu funkciju za prenos razgovora između Androida i iPhone-a. Međutim, nema razloga za brigu.

Tehnološki napredak omogućio je prenos WhatsApp razgovora sa Androida na iPhone 15 bez računara. Sve što treba da uradite je nekoliko jednostavnih koraka i završite prenos WhatsApp-a. 

Da li je moguće preneti WhatsApp sa Androida na iPhone bez računara?

Da, moguće je preneti WhatsApp poruke sa Androida na iPhone bez računara. iCareFone Transfer aplikacija nudi pristup prenosu WhatsApp razgovora i svih medijskih fajlova, uključujući slike, video snimke, audio, priloge, GIF-ove i više. Ne treba vam računar i možete direktno preneti WhatsApp na novi telefon sa brzinom i visokim procentom uspeha.

Prenos WhatsApp-a sa Androida na iPhone 15 u jednom koraku

Način 1. 

iCareFone Transfer aplikacija je moćna i napredna aplikacija za prenos WhatsApp i WhatsApp Business između Androida i iPhone-a. Pouzdana za preko milion korisnika, pruža korisnički interfejs sa jednim klikom i izuzetno brzu brzinu prenosa za premeštanje WhatsApp razgovora i medijskih fajlova bez komplikacija ili zahteva.

Ukratko, iCareFone Transfer aplikacija je idealna za prenos WhatsApp bez računara. Pratite korake ispod da biste naučili kako da prenesete WhatsApp sa Androida na iPhone bez vraćanja na fabrička podešavanja pomoću iCareFone Transfer aplikacije:

Korak 1. Pretražite i instalirajte aplikaciju “iCareFone Transfer to iPhone” iz Play prodavnice.

Korak 2. Pokrenite aplikaciju i dodirnite “Transfer WhatsApp Data > Android to iOS”.

Korak 3. iCareFone Transfer aplikacija će detektovati najnoviji WhatsApp backup prisutan na vašem Android telefonu. Međutim, trebalo bi da napravite novi backup pre nego što (WhatsApp > Settings > Chats > Chat Backup > Back Up).

Korak 4. Povežite svoj Android i iPhone pomoću USB OTG kabla i dodirnite “Trust” da biste uspostavili vezu između njih.

Korak 5. Verifikujte svoj WhatsApp nalog unošenjem broja telefona i jednokratne lozinke (OTP). Nakon uspešne verifikacije, možete videti koji će WhatsApp podaci biti preneti. Kliknite na “Start” i zatim isključite “Find My iPhone” da biste započeli proces.

Korak 6. Za nekoliko minuta, svi WhatsApp razgovori i podaci će biti preneti sa Androida na iPhone.

Nakon toga, pokrenite WhatsApp na vašem iPhone 15, postavite nalog sa istim brojem i preskočite obnavljanje sa iCloud-a (ako se to zatraži). Kada završite, možete da vidite sve uspešno prenete razgovore.

Način 2. Kako preneti WhatsApp sa Androida na iPhone 15 pomoću Move to iOS

Apple je takođe razvio aplikaciju pod nazivom “Move to iOS”, koja omogućava korisnicima da prenesu podatke sa Androida na iPhone. 

Pre nego što koristite ovu metodu, trebalo bi da znate jedan glavni preduslov, tj. vaš iPhone 15 bi trebalo da bude potpuno nov. Ako je već postavljen, trebalo bi da vratite iPhone na fabrička podešavanja. Kada završite, pratite korake ispod:

Korak 1. Uzmite svoj iPhone i započnite početno podešavanje telefona. Kada stignete do ekrana  “Apps & Data”, kliknite na “Move Data from Android”..

Korak 2. Preuzmite i pokrenite aplikaciju Move to iOS putem Play prodavnice na Androidu.

Korak 3. Sa svog iPhone-a kliknite na “Continue” i unesite dati kod na svom Android telefonu.

Korak 4. Izaberite “WhatsApp” sa liste i kliknite na “Continue”.

Korak 5. Vaš Android telefon će pokrenuti WhatsApp aplikaciju da bi potvrdio prenos. Kliknite na “Start” i zatim “Next”. Ovo će započeti proces prenosa.

Korak 6. Sačekajte da se proces prenosa završi. Nakon toga, završite proces setovanja iPhone-a. Kada se iPhone pravilno postavi, instalirajte WhatsApp aplikaciju sa App Store-a. Koristite isti broj telefona da biste se prijavili na svoj WhatsApp nalog, preskočite iCloud obnavljanje i vidite sve vaše prenesene Android razgovore.

Način 3. Kako kopirati WhatsApp razgovor sa Androida na iPhone 15 putem e-maila

Poslednji način je prenos WhatsApp-a sa Huawei na iPhone 15 putem e-maila. 

Pratite korake ispod:

Korak 1. Pokrenite WhatsApp i otvorite razgovor koji želite da prenesete.

Korak 2. Kliknite na ikonu “3 tačke” u gornjem desnom uglu i kliknite na More > Export chat.

Korak 3. Izaberite da li želite preneti sa ili bez medija.

Korak 4. Izaberite “Email ” kao metodu prenosa.

Korak 5. Unesite svoj email u odeljku “To” i pošaljite.

Korak 6. Otvorite isti email nalog na svom iPhone-u i otvorite poštu iz inbox-a. Odatle preuzmite prilog sa razgovorom.

Korak 7. Ponovite gornje korake dok svi razgovori ne budu preneti.

Na ovaj način možete da koristite email za prenos WhatsApp razgovora sa Androida na iPhone 15. Međutim, možete primetiti neke značajne nedostatke u ovoj metodi, kao što su prenos pojedinačnih razgovora, nemogućnost povezivanja razgovora sa iPhone WhatsApp aplikacijom, dugotrajnost i još toga.

Deo 3. Zaključak

Nakon pažljivog razmatranja, možemo videti da Move to iOS zahteva resetovanje iPhone-a, dok metoda emaila ne može da integriše razgovore u iPhone WhatsApp. Stoga, konačna i preporučena metoda je odabrati iCareFone Transfer aplikaciju. Njen jednostavan pristup direktnom prenosu WhatsApp-a bez resetovanja ili gubitka podataka čini je idealnom aplikacijom za prenos WhatsApp-a bez računara.

Izvor: Redmondpie

Facebook komentari:
SBB