Android aplikacija – TypoPic: Text Photo Effect 3.0

Kako sada stvari stoje, za mobilne uređaje postoji dva tipa aplikacija za obradu slika. U prvu grupu spadaju programi koji efekte implementiraju u realnom vremenu – direktno sa okulara kamere. Drugu čine alati za postprocesing, tj. naknadnu obradu, koja podrazumeva primenu naročitih grafičkih filtera. Može se reći da TypoPic: Text Photo Effect (goo.gl/dZ3YC) spada u ovu drugu grupu, s tim što donosi nekoliko svežih ideja.

TypoPic Text Photo Effect 3.0Umesto implementiranja grafičkih filtera, TypoPic za „iscrtavanje“ slike koristi šablon sastavljen od reči i slova (čak i čitavih tekstova). Dobijena fotografija neodoljivo podseća na materijal odštampan matričnim štampačem čija je traka na samom kraju života. Povoljnost se ogleda u tome da je moguće koristiti različite boje papira (bez obzira na pozadinu same fotografije), odnosno kolorne efekte za „farbanje“ slova. Pored toga, kao pozadinu možete da koristite tekstualne šablone koji dolaze s programom ili materijal koji sami otkucate. Na ulazu mogu da se iskoriste slike uskladištene u memoriji telefona ili one koje snimite direktno kamerom.

Pročitajte i:  Android: Oktobarske zakrpe protiv kritičnih ranjivosti

TypoPic ima dva alata za uklanjanje objekata s pozadine slika – klasičnu Erase i funkciju Smart Touch koja funkcioniše po principu prepoznavanja boja. Najzanimljivij je sam princip „iscrtavanja“ slika. Obrisi se pojavljuju na ekranu nakon poteza prstima, s tim što korisnik može da odabere veličinu četkice i intenzitet osvetljenja. Originalna slika se tako ne mora kompletno pojaviti na izlazu, već se možete zadržati na određenim delovima i obrisima. Program daje izuzetno zanimljive rezultate koji često prevazilaze ono što smo navikli da gledamo u ostvarenjima slične namene.

(Objavljeno u časopisu connect 29)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Android aplikacija – TypoPic: Text Photo Effect 3.0

Comments are closed.