Android Oreo radi na manje od 1% uređaja

Iako se Apple-ov iOS 11 ažurira sporije na kompatibilnim uređajima nego bilo koja druga prethodna verzija platforme, on je još uvek na 60% uređaja od ovog meseca. Ne možemo reći isto i za Android Oreo, koji se bori da postigne 1%.

PCPress.rs Image

Možda bi se činilo prisilnom analogijom da uporedi način na koji korisnici usvajaju ove dve sasvim različite platforme, ali i dalje ostaje činjenica da su Android korisnici zaostali u vidu ažuriranja softvera. Najnoviji brojevi distribucije koje je objavio Google, pokazuju da je situacija mračna što se tiče usvajanja Android Oreo-a. Za mesec decembar, Android Oreo pokazuje minimalni porast na samo 0,5%. Sumnjamo da će se situacija drastično promeniti sledećeg meseca, ali bi trebalo da vidimo stvarna poboljšanja od marta ili aprila.

PCPress.rs Image

Izgleda da je Android Marshmallow i dalje najkorisnija Android verzija sa oko 30%, ali Lollipop nije daleko iza 26%. Usporava se rast starog operativnog sistema Android 4.4 KitKat, dok Android Gingerbread polako ali sigurno nestaje s liste (sada ima 0,4% zastupljenosti). Prema Google-u, statistika je sastavljena od svih Android uređaja koji su posetili Play Store tokom sedmodnevnog perioda koji se završava 11. decembra.

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,