PC Press Studio

Android trikovi: Telefoniranje i SMS-ovi

Uz sve lepote smartfona, ponekad ga ipak koristimo i za osnovnu funkciju – telefoniranje. Da vidimo kako da telefoniranje bude lakše i efikasnije

Save-for-offline-readingTelefonske konferencije

Želite da vodite telefonski razgovor s više učesnika istovremeno? Pozovite prvog učesnika i uspostavite vezu. Zatim otvorite kontekstni meni i izaberite Add call.

Pozovite trećeg učesnika, bilo kucanjem broja ili iz imenika, pa izaberite opciju Conference call. Priča može da počne.

Brže spuštanje slušalice

Da biste brže prekinuli razgovore, možete da pritisnete taster za uključivanje/isključivanje smartfona… pod uslovom da ste podesili svoj uređaj. Otvorite Settings / Accessibility pa štriklirajte Power button ends call. Možda je ta funkcija i u meniju Calls.

Diktiranje poruka

Ako želite da diktirate umesto da kucate, otvorite SMS aplikaciju i u gornjem desnom uglu dodirnite plus (+). Pored virtuelne QWERTY tastature nalazi se simbol mikrofona; kod HTC Sense-a simbol je prikazan i na dodatnom prozorčetu koje se pojavljuje iznad tastature.

Govorni unos teksta ne funkcioniše samo kod SMSova već i kod e-mail-ova, a koliko je sve to upotrebljivo u našim uslovima… isprobajte sami. Možda telefoni jednom nauče i srpski…

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

Ovo je samo deo onoga što možete uraditi na svom Androidu. Ostale savete i trikove koji će vam pomoći da unapredite korišćenje svog smartfona, pronađite u časopisu Moj Android 2.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,