Animal Crossing i astronomske zarade

Animal Crossing: New Horizons se razlikuje od mnogih drugih video igara, budući da nema zapleta, nivoa, ili ozbiljnih neprijatelja. To znači da igrač nikada ne može da izgubi, već može da svoju virtuelnu kuću, te izmišljeno selo, oblikuje malo po malo, i tako pobegne od realnosti. Pretpostavlja se da je igra upravo zbog toga ostvarila ogromnu zaradu, budući da je od objavljivanja prodato preko 22 miliona jedinica.

PCPress.rs Image

Pun pogodak?

Za one koji ne znaju – svaka Animal Crossing igra počinje isto: igrač se seli u malo mesto čiji su stanovnici životinje koje se ponašaju kao ljudi. Verzija New Horizons dobila je značajna unapređenja u odnosu na prethodne epizode, i to ne samo grafička, već i audio, tako da je svaki potez dobio dodatnu zvučnu dimenziju, a igrači zvučne momente poput vetra koji prolazi kroz krošnje, upoređuju sa najprijatnijim ASMR iskustvima.

Igrač svoj svet gradi od temelja, i to na napuštenom ostrvu koje je dobro sklonište od pandemija i drugih slučajeva iz stvarnog sveta. Nakon što ostrvska utopija počne da poprima oblike naselja igrač može da pravi i muzeje, te druge kulturne ustanove, i da svoju kuću oblikuje kako god poželi, pa da se u nju skloni bar na kratko, a kako bi utišao buku od pravih i lažnih vesti koje se sve manje razlikuju.

Pročitajte i:  Gde je Geri Bauzer?

Nintendo je objavio neverovatne rezultate za drugi kvartal 2020. godine, a  koji su uglavnom posledica popularnosti ove igre. Deset miliona Animal Crossing kopija prodato je samo tokom ovog kvartala.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,