ERP 2024

Šaputanje kao novi YouTube trend

Oni koji vole šaputanje, te druge zvukove tog tipa, mogli bi da odgovarajuće sadržaje pronađu na YouTube kanalima koji su specijalizovani upravo za proizvodnju takvih video i audio ugođaja.

PCPress.rs Image

Naime, YouTube je zabeležio skok u potražnji za ovakvim sadržajima, koji su dobili ime ASMR „umetnost“, a koje proizvode grupe muškaraca i žena širom sveta, te na taj način zarađuju i po nekoliko hiljada dolara mesečno. ASMR (autonomous sensory meridian) se odnosi na opuštajuće osećaje, te senzacije koje obično počinju na potiljku da bi potom prostrujale kroz čitavo telo, pa korisnici ovih usluga objašnjavaju da se gledanjem i slušanjem ovakvih sadržaja oslobađaju stresa, i da uživaju u prizorima i zvukovima koje, na primer, proizvodi kotrljanje kamenčića, te druge akcije, poput češanja, lupkanja po površini stola i listanja stranica knjige.

Najpopularniji ASMR video svih vremena je „ASMR Darling,“ u okviru kojeg kreatorka sadržaja preko mikrofona prelazi četkom za šminkanje, šapuće, te video traje čitavih 30 minuta, a do sada ga je videlo preko 28 miliona korisnika.

Pročitajte i:  Nov način pretrage na YouTube Music 

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,