AOC ušao na tržište gejming slušalica

Specijalista za monitore i vrhunski dobavljač monitora AOC nastavlja da širi svoj portfolio proizvoda, sada i primarnom opremom za gejmere. Stručnjak za gejming predstavlja dva para gejming slušalica: AOC GH200 i GH300, koje će biti dostupne od maja ove godine.

PCPress.rs Image

Slušalice za gejmere

Slušalice dele jednako elegantno kućište i udobnu i laganu strukturu s odvojivim mikrofonom i driverima od 50 mm. Oba modela opremljena su pletenim kablovima koji imaju linijski daljinski upravljač i privlačan dizajn (završna metalnosiva obrada za GH200, a završna crvena obrada za GH300). Dok GH200 nudi stereozvuk s priključkom od 3,5 mm, luksuzni GH300 nudi dodatni 7,1 virtuelni surround zvuk (samo za PC), USB priključak i RGB svetlosne efekte.

PCPress.rs Image

Svaki gejmer koji ima iskustva u multiplayer shooter igrama složiće se da je zvuk jednako važan kao i slika. Prostorni zvuk omogućuje gejmerima da precizno utvrde položaj protivnika i prepoznaju što rade pre nego što ih vide na ekranu. U današnje vreme dizajn zvuka uveliko se poboljšao, dajući gejmeru potrebne zvučne povratne informacije i dovršavajući uranjanje stvoreno u videu. Zvuk visokog kvaliteta nije važan samo u FPS naslovima, već i u svim žanrovima, na primer u pričama zasnovanimna akcijskim/RPG igrama, kako bi se uživalo u epskim zvučnim zapisima i razumljivim dijalozima, kao i u trkačkim ili simulacijskim igrama, kako biste čuli detalje svakog dela vozila.

Pročitajte i:  AOC predstavlja četiri profesionalna QHD i 4K monitora

Najnovija reč tehnologije

Kako bi isporučile ono što je gejmerima potrebno za poboljšanje svog arsenala, AOC-ove slušalice GH200 i GH300 opremljene su 50 mm neodimijskim driverima, nudeći frekvencijski opseg od 20 Hz do 20 kHz, i rade s impedancijom od 32 Ω (± 15 %) za optimalnu kvalitetu zvuka.

PCPress.rs Image

Gejmeri će ceniti i odvojivi mikrofon za komunikaciju sa svojim timovima u igri ili u VoIP softveru kao što je Discord/Teamspeak. Mikrofon se može namestiti u svim smerovima, a može se optimalno prilagoditi udobnosti i nivou zvuka. S frekvencijskim rasponom od 100 Hz do 10 kHz, koji odgovara onomu ljudskog govora, on filtrira buku na vrlo niskim i vrlo visokim frekvencijama kako bi pružio jasan kvalitet zvuka i govora.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući dizajnu savršeno prilagođenim za uši, spoljni zvukovi poput glasnih ventilatora računara ili ulične buke ne ometaju igrača, dok jastučići za uši od veštačke kože i memorijske pene osiguravaju prijatnu upotrebu tokom dugih sati. Spoljni poklopac s metalnom mrežicom garantuje trajnost slušalica, dok prilagodljivi čelični klizač povezuje fleksibilnost za bilo koju veličinu glave i optimalno raspoređuje težinu.

Pročitajte i:  Nothing Ear (1) TWS – Sve što je potrebno od bubica

AOC GH200 ima pleteni kabl dužine 2 m kao i utičnicu od 3,5 mm, a isporučuje se s Y-razdelnikom, koji korisnicima omogućuje, prema potrebi, razdvajanje izlaza za mikrofon i slušalice. Zahvaljujući univerzalno uobičajenom konektoru od 3,5 mm, ove slušalice savršeno odgovaraju računarima, konzolama ili mobilnim uređajima. Ugrađeni daljinski upravljač nudi kontrole jačine zvuka i uključivanje/isključivanje mikrofona. Korisnici mogu koristiti Windows Sonic Spatial Sound za PC i Xbox. Nenametljiva završna metalnosiva obrada savršeno se stapa s ostalim komponentama računara i čini slušalice atraktivnim izborom za videopozive na daljinu ili online predavanja.

PCPress.rs Image

AOC GH300 dolazi s USB kablom od 2 m. Zahvaljujući njegovoj virtuelnoj mogućnosti 7,1 surround zvuka, gejmeri mogu tačno odrediti odakle dolazi zvuk u igri, povećavajući mogućnost za odgovarajuću reakciju ili za uživanje u filmovima dok se osećaju potpuno uronjeni u priču. Kad je reč o kvalitetu zvuka, korisnici će moći reprodukovati zvuk studijskog kvaliteta na 24-bit/96 kHz i imati iskustvo najbliže stvarnom zvuku igre. Za još veće prilagođavanje, metalni mrežasti poklopac GH300 uključuje osvetljenje RGB s četiri načina rada (disanje, ciklično, statično, isključeno), kojima se može upravljati putem ugrađenog daljinskog upravljača, a koji takođe sadrži kontrolu glasnoće i prekidače za uključivanje/isključivanje mikrofona. Odvojive LED mikrofonske poluge pokazuju kada je mikrofon isključen, što pojednostavnjuje svakodnevnu upotrebu i pomaže u izbegavanju neželjenog prigušivanja zvuka.

Pročitajte i:  Huawei Freebuds 4 TWS slušalice - Udobnost na prvom mestu

PCPress.rs Image

I poslednje, ali ne najmanje važno, žičana konstrukcija slušalica omogućuje solidnu audiovezu bez zaostajanja i problema poput kašnjenja kompresije ili artefakata kompresije.

Cene i dostupnost

AOC GH200 i GH300 biće dostupni od maja 2021. po cenama od 4,969.00 dinara, odnosno 6,479.00 dinara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,