BIZIT plus

Aplikacija Strava svoju najpopularniju sigurnosnu funkciju čini besplatnom za sve

Bezbednost pri trčanju nije šala. Iako većina kompanija traži pretplatu za napredne funkcije, Strava je najavila da će svoju funkciju deljenja lokacije uživo, Beacon, učiniti besplatnom za sve.

PCPress.rs Image

Funkcija Beacon će sada biti dostupna bez pretplate

Kako Beacon funkcioniše: kada snimate vežbu, možete izabrati da pošaljete poruku s linkom svom bezbednosnom kontaktu. Te osobe tada mogu da vide vašu trenutnu lokaciju u realnom vremenu, vaše prethodne lokacije, kao i gde ste počeli da snimate. Kada završite, biće obavešteni da ste završili. Takođe možete ručno poslati tekstualni link nekome, bez obzira na to da li ima aplikaciju Strava. Ako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, postoji jedna mala kvaka. Besplatna verzija Beacon funkcije zahtevaće da nosite telefon na posao. Strava nudi ovu funkciju sa povezanih uređaja – Garmin ili Apple Watch, na primer – ali oni će ostati isamo za plaćene naloge. Strava kaže da je to zbog „dodatne složenosti podrške tim integracijama“.

Pročitajte i:  LinkedIn kao "dejting" aplikacija

Ipak, otvaranje bezbednosnih funkcija svima uvek je dobar potez. Ovo je posebno tačno sada, jer se sve više ljudi bavilo vežbanjem na otvorenom tokom pandemije. Kompanija kaže da se među njenim korisnicima broj solo maratonaca utrostručio 2020. u odnosu na 2019. U međuvremenu, broj snimljenih šetnji na otvorenom se takođe utrostručio, a ukupno su članovi Strave povećali aktivnosti na otvorenom za 28%.

Ovaj potez prati dva nedavna ažuriranja koja su korisnicima olakšala zaključavanje koje su rutinske informacije o vežbama javno podeljene u aplikaciji Strava. Ažuriranja omogućavaju i besplatnim i plaćenim korisnicima da prilagode metriku koja je prikazana pratiocima, kao i da poboljšaju vidljivost njihovih GPS mapa. U doba povezanog fitnesa postalo je uobičajeno objavljivanje ruta na mreži. Međutim, koliko god to bi to moglo biti zabavno i motivišuće, stokerima olakšava da nauče vaše navike ako niste oprezni.

Istraživanje Runner’s World iz 2019. takođe je otkrilo da je 84% žena prijavilo da su doživele „neku vrstu uznemiravanja zbog kojih se nisu osećale bezbedno“ tokom trčanja na otvorenom. Beleženje pređene kilometraže dovoljno je teško bez brige o bezbednosti, pa svaka čast Stravi što je uradila pravu stvar, učinivši ovu funkciju pristupačnijom – a ne privilegijom koju morate da platite.

Pročitajte i:  LinkedIn kao "dejting" aplikacija

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,