Huawei MatePad 11 – odličan ekran, još bolji sistem

Huawei ne samo da ne odustaje od tablet segmenta, već iz godine u godinu obogaćuje i usavršava svoju ponudu. Posebno smo prijatno iznenađeni ovogodišnjim modelom MatePad 11, koji je pokazao ne samo da je odličan izbor, već i da tableti kao uređaji imaju puno toga da ponude.

PCPress.rs ImageIdealne proporcije

Između drugih stvari koje ga čine odličnim, MatePad 11 može da se podiči fantastičnim ekranom, ne samo u smislu internih karakteristika, već i odlično odmerenih proporcija. Tableti u proteklim godinama rastu po dimenzijama, polako se pretvarajući u laptope s odvajajućom tastaturom. Sve češće se ide preko 11 ili 12 inča. To prati i povećanje težine. No, Huawei je postupio drugačije i – pametnije!

PCPress.rs Image

MatePad 11 ekran ima dijagonalu od 10,95”, ali mnogo bitnije je kako se do tog broja došlo. Naime, tablet ima odnos stranica ekrana od 16:10, zahvaljujući čemu nudi više prostora po visini. Efektivno, on nije širio od standardnog 10-inčnog tableta, ali je prostor mnogo bolje iskorišćen nego da se ostalo na 16:9 odnosu strana. Rezolucija ekrana je 2560 × 1600 tačaka, a reč je o ekranu IPS tipa. Čak i u smislu dizajna ostavlja veoma upečatljiv utisak, jer su okviri oko ekrana izuzetno tanki, te pokrivenost prednje strane ekranom iznosi 86 odsto.

Pročitajte i:  Huawei zakazao predstavljanje novog proizvoda za 21. oktobar

Odzivan i živahan

Vrhunski doživljaj ekrana time tek počinje, budući da u realnom korišćenju dolaze do izražaja njegove sjajne tehničke karakteristike. Pre svega, reč je o ekranu s osvežavanjem od 120 Hz, što ga u ovom trenutku čini najpristupačnijim tabletom s takvim ekranom na tržištu. Zahvaljujući tome, svaki pokret, animacija i sadržaj su izuzetno prijatni, a svakodnevni rad i zabava u svim situacijama uvek nadohvat prstiju. Odlični su i osvetljenost (500 nita) i kontrast (1200:1), pa tako dobijamo kristalno jasan displej koji odlično radi u svim uslovima.

PCPress.rs Image

Najzad, Huawei je mislio i na zdravlje korisnika. Pod time mislimo na izloženost plavom svetlu i treperenju, što su glavni faktori zamora očiju. MatePad 11 je dobio sertifikate TÜV Rheinland Low Blue Light i Flicker Free, čime se dodatno garantuje da “nema da boli glava”. Kvalitet je dokazan i potpunim pokrivanjem DCI-P3 opsega boja.

Sistem u kom se uživa

U praksi, ovo znači da je realno iskustvo na izuzetno visokom nivou. MatePad 11 stiže s Harmony OS2 operativnim sistemom. Harmony OS2 je prosto fantastičan kao sistem! Radi izuzetno glatko, odlično je organizovan i osmišljen. Na raspolaganju je i više režima prikaza, sa trakom na donjem delu (Bottom Dock) koja kombinuje najbitnije i poslednje otvorene aplikacije.

Harmony OS2 operativni sistem

Animacije su fantastično glatke i sistem deluje neverovatno utegnuto. Doživljaj svega je moguć upravo zahvaljujući kristalno jasnom displeju MatePad 11 tableta. Multi-Screen Collaboration je podignut na čitav novi nivo s Harmony OS2 sistemom, pa tako možete neprimetno deliti ekran, koristiti tablet kao pomoćni monitor, duplirati ekran Huawei telefona na tabletu sa svim dostupnim funkcijama i tako dalje. Možete čak tablet koristiti kao pomoćni displej Windows operativnog sistema bežičnim putem, tako da je spektar upotreba i mogućnosti izuzetno veliki.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold3 - Budućnost je stigla

PCPress.rs Image

Sve ovo stavlja MatePad 11 u jedinstvenu tržišnu poziciju. Ekran je glavni element doživljaja tableta – uostalom, on i čini razliku spram nekog mobilnog telefona koji bi inače mogao da posluži. Zbog toga je kvalitet displeja toliko značajan za tablet uređaj. Ukoliko biste želeli konkurentski model sličnih karakteristika, morali biste da izdvojite daleko više novca. S druge strane, za 56,999 dinara konkurencija – uključujući Samsung i Apple – jednostavno nema u ponudi tablet sa ovako dobrim ekranom. Zato je MatePad 11 veoma racionalan, ako ne i idealan izbor za sve poklonike uživanja u sadržajima u pokretu.

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.