Apple AirPod Pro i kontrola reprodukcije zvuka kao deo funkcije bezbednosti

Jedna od funkcija bezbednosti je i okruženje korisnika AirPod Pro.

PCPress.rs Image

Čini se da će u budućnosti AirPod Pro da kontroliše jačinu zvuka reprodukcije. Prema izveštajima o patentima, nadolazeći AirPod Pro ima promene u bezbednosnim karakteristikama. Nova generacija ukazuje da će se više pažnje posvećivati okruženju korisnika i uslovima njegove bezbednosti. Na primer, ukoliko neko koristi AirPod Pro i u isto vreme vozi bicikl, AirPod Pro je svestan ove radnje zahvaljujući GPS sistemu i povezanosti sa Apple Watch ili iPhonom. U tom momentu, AirPod Pro vodi računa o jačini reprodukcije zvuka, tako da korisnik može da bude svestan svoje okoline.

Previše glasna muzika i slušalice mogu da budu ozbiljan bezbednosni rizik. AirPod Pro ima za cilj da podigne nivo bezbednosti korisnika kada koriste slušalice. Nova generacija treba da prepozna kada je potrebno smanjiti zvuk ili pak pauzirati reprodukciju.

Apple je nedavno prihvatio još jedan patent. Patent govori o uređaju koji uključuje senzor dodira, detektor kapacitivnosti za određivanje lokacije ulaza i sile za merenje količine i promene sile. Takođe se spominje patent koji govori o senzoru vlage koja je prisutna na zaštitnom sloju iznad ekrana. Očito da Apple želi da uključi senzore preko kojih bi se korisnicima nudile značajne informacije.

Pročitajte i:  Manje od polovine IT lidera je sigurno u svoje IoT security procedure

Izvor: RepublicWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,