BIZIT plus

Apple-ove AR/VR naočare stižu sa M2 procesorom

Apple-ov upravni odbor navodno je dobio priliku da isproba naočare mešovite stvarnosti u maju.

PCPress.rs Image

Još novih uređaja stiže sledeće godine

Najnovija verzija Apple-ovih naočara mešovite stvarnosti o kojima se već dugo govori koristiće nedavno najavljeni M2 čip.

Mark Gurman je podelio nove informacije u svom najnovijem izveštaju zajedno sa detaljima o velikoj promociji novih uređaja koje Apple planira da objavi tokom sledeće godine. Naočare proširene stvarnosti (AR) i virtuelne stvarnosti (VR), koristiće osnovni M2 čip i memoriju od 16 GB RAM-a.

Najnoviji izveštaji, uključujući i izveštaje analitičara Ming-Chi Kuo-a, sugerišu da će nove Apple-ove naočare za proširenu i virtuelnu stvarnost koristiti dva procesora. Jedan od procesora trebalo bi da ima iste mogućnosti kao M1 čip, dok će drugi čip niže klase biti dizajniran da obrađuje podatke sa senzora uređaja.

Iako je Apple prvobitno planirao da koristi M1 kao primarni procesor za naočare, ima smisla da ga kompanija sada menja za najnoviju verziju svog internog čipa. Apple je najavio novi M2 čip na svojoj WWDC konferenciji za programere ranije ovog meseca.

Pročitajte i:  Apple Maps greškom označio mala preduzeća kao „trajno zatvorena“ i time ugrozio njihovo poslovanje

Nakon godina najavljivanja, Apple sve više ukazuje na to da se bliži dan kada će konačno objaviti svoje naočare mešovite stvarnosti. U maju, jedan korisnik Twitter-a pronašao je reference vezane za novi operativni sistem koji će koristiti Apple-ove naočare. Takođe, skoro su se pojavili novi detalji koji ukazuju na to da će operativni sistem za nove Apple-ove naočare nositi naziv realityOS.

Nedavno je Tim Cook rekao da „ne može biti više uzbuđen zbog mogućnosti” koje pruža proširena i virtuelna stvarnost. „Ostanite sa nama i videćete šta imamo da ponudimo“ u prostoru mešovite stvarnosti, rekao je Cook.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: