Apple će moći da ažurira iPhone uređaje dok su još u kutijama

U budućnosti, Apple će moći da ažurira svoje iPhone uređaje dok se još uvek nalaze u njihovoj originalnoj ambalaži i u prodavnicama.

PCPress.rs Image

Više nećete morati da ažurirate svoj iPhone odmah nakon što ga izvadite iz kutije

Prema izveštaju Marka Gurmna iz Bloomberga, Apple je razvio “poseban uređaj sličan podlozi” za ovu svrhu. Zaposleni u Apple-u će moći da postave iPhone na taj uređaj, koji će zatim bežično uključiti iPhone, ažurirati njegov softver i ponovo ga isključiti. Sve to bi se moglo da se uradi bez otvaranja ambalaže. Prema Gurmanu, Apple planira da ovo svojstvo počne da uvodi u svoje prodavnice pre kraja 2023. godine. Ovaj sistem bi potencijalno olakšao često naporni proces setapovanja novog telefona. Eliminisanjem (često neophodne) potrebe za ažuriranjem iPhone-a odmah nakon što ga izvadite iz kutije i uključite, uklonilo bi se još jedan korak koji je potrebno obaviti pre nego što možete početi koristiti svoj novi telefon.

Gurman je takođe podelio nekoliko drugih informacija o nadolazećim Apple uređajima. Rekao je da Apple planira da lansira jeftiniju verziju svog Vision Pro headseta, koja bi imala iPhone procesor unutra (umesto Mac-klase čipa) i izostavila spoljni ekran. Takođe bi imala manje spoljnih kamera i senzora. Cena za ovaj jeftiniji Vision Pro headset bi bila između 1.500 i 2.500 dolara. Izveštaj takođe pominje nove Mac uređaje. Gurman kaže da su sledeći MacBook Pro uređaji visoke klase, sa ekranima od 14 i 16 inča i Apple M3 Pro i M3 Max čipovima, blizu masovne proizvodnje i mogli bi da budu lansirani u prvom kvartalu 2023. godine. Novi MacBook Air uređaji od 13 i 15 inča sa Apple M3 čipovima takođe dolaze, verovatno između proleća i leta naredne godine.

Pročitajte i:  Nvidia prestigla Apple i postala druga najvrednija kompanija na svetu

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,