BIZIT plus

Apple možda planira najavu iMac-a

Oktobar izmiče, a do sada smo dobili samo veoma zbunjujuću Apple olovku, uprkos glasinama o iMac-ovima i iPad-ovima. Pa, zvuči kao da je novi 24-inčni iMac ipak na putu ovog meseca. Mark Gurman misli tako, pošto je u svom Power On biltenu za Bloomberg napisao da će doći vrlo brzo – zapravo već 30. oktobra. To bi završilo, kako Gurman primećuje, sušu od preko 900 dana otkako je M1 iMac lansiran u prvoj polovini 2021.

PCPress.rs Image

Gurman piše da mu je „rečeno da Apple planira lansiranje proizvoda usmerenog na Mac krajem ovog meseca“. On dodaje da ako pokušate da naručite iMac, 13-inčni MacBook Pro i bilo koji od drugih vrhunskih Pro modela, nekoliko njihovih konfiguracija neće biti isporučeno do novembra. Gurman to naziva, a činjenicu da Apple objavljuje svoju zaradu u novembru, „jasnim znakom“ da se nešto sprema u Kupertinu. Kako kaže, poslednji put kada je Apple odustao od razgovora o zaradi u ovom kvartalu sve do oktobra, upravo je održao najavu za Mac i iPad.

Pročitajte i:  Apple, Google i Meta prvi na udaru DMA zakona 

Kao što je Gurman priznao, 14- i 16-inčni Pro laptop računari su osveženi u januaru, tako da su možda i dalje na vremenskoj liniji izdavanja 2024, ali prošlo je više od godinu dana otkako je 13-inčni MacBook Pro ažuriran, a iMac, opet, puzi ka svojoj trećoj godini na istom čipu.

Na kraju pretplatničke verzije Power On-a, Gurman je odgovorio na pitanje čitaoca pitajući ga da li misli da će sledeći MacBookovi imati promene osim internih nadogradnji. On kaže da ne očekuje značajne razlike osim procesora i možda „manja poboljšanja ekrana“, ali predviđa da će sledeća prava promena biti novi iMac Pro 2025. godine, zatim OLED MacBook Pro 2026., verovatno sa ažuriranim dizajnom i karakteristikama.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,