Apple: Display koji se sam oporavlja za savitljivi iPhone

Apple je podneo patent za ekran koji se oporavlja, gde se navodi da je to za “savitljivi uređaj sa displejem koji se savija”. Iz opisa se vidi da je očigledno u pitanju patent za savitljivi iPhone. PCPress.rs Image

iPhone u stilu Samsung Galaxy Fold-a

Ideja je da se reši problem koji se pojavio među prvim savitljivim telefonima koji su izašli na tržište, gde su vrlo brzo po korišćenju ekrani i mehanizmi počeli da pokazuju znakove kvara.

Kada se ekran savije, ukoliko se između nađe prašina ili neki drugi ostaci prljavština, ekran počinje da se troši/haba, a to je upravo problem koji se Apple nada da će da reši. Patent navodi da bi za uređaj bilo idealno da se zaleči samostalno i po automatizmu, primera radi, kada se puni, a da korisnik u tu svrhu ne mora da radi ništa. Alternativno, taj oporavak može doći i podsticanjem nekog spoljašnjeg faktora – toplotom, svetlošću ili strujom.

S obzirom na to da je tek u pitanju patent i da u javnost stižu oprečne informacije, jasno je da je ova tehnologija u ranoj fazi testiranja. Savitljivi iPhone je nešto što fanovi IT giganta širom sveta s nestrpljenjem očekuju da vide, međutim, poznato je da se kompaniji Apple ne žuri da nove tehonologije što pre dovede na tržište.

Pročitajte i:  iPhone 17 Slim - redizajniran model za 2025. 

Izvor: 9to5mac

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,