Apple dobija pojačanje u razvoju električnih automobila

Apple je unajmio bivšeg izvršnog direktora BMW-a Ulricha Kranza da se pridruži njegovom timu na razvoju električnih automobila. Kranz je proveo 30 godina u BMW-u, a pre odlaska bio je lider tima koji je razvio i3, prvo potpuno električno vozilo kompanije.

Apple dobija pojačanje u razvoju električnih automobila.

Prvi Apple električni automobili za najmanje pet godina

Po odlasku iz BMW-a 2017. godine, Kranz se pridružio Faraday Future-u, koji je iste godine naišao na ozbiljne finansijske probleme. Nakon samo četiri meseca, Kranz je napustio Faraday Future i postao suosnivač Canoo-a, kompanije koja stoji iza predstojećeg modela električnog kombija MPDV1 od 33.000 dolara.

Glasine o Apple-ovoj inicijativi Project Titan godinama su se smanjivale. Veruje se da je Apple počeo da radi na električnom automobilu 2014. godine, da bi projekat ponovo bio pokrenut 2016. nakon otpuštanja desetine zaposlenih. U 2019. godini kompanija je otpustila još 190 radnika iz istog tima. U to vreme, obim projekta se takođe više puta menjao. Iako Apple dobija novo pojačanje, lansiranje proizvoda je udaljeno najmanje pet godina.

Pročitajte i:  Novi sklopiv uređaj veći od iPhone-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: