ePlaneta

Apple dodaje pomoć na putu preko satelita na iPhone

Tokom predstavljanja iPhone-a 15 u Kupertinu, Apple je najavio da dodaje pomoć na putu sa satelita na iPhone u partnerstvu sa AAA. Kupovina i aktiviranje novog iPhone 14 ili iPhone 15 uređaja će uključiti dve godine besplatnog hitnog SOS-a i pomoći na putu. Usluge sa kojima vas povezuju pokrivene su uslovima AAA članstva ili su dostupne po principu plaćanja po upotrebi za članove koji nisu AAA.

PCPress.rs Image

Usluga pomoći na putu — koja je tek lansirana u SAD — je proširenje Hitne SOS funkcije putem satelita koja je lansirana sa iPhone 14 prošle godine. Ako imate problema sa automobilom, možete poslati poruku AAA za pomoć za hitne slučajeve, kao što su isključenje, ponestalo goriva ili probušena guma (znate, u onim trenucima kada ne biste pozvali 911, ali vam je ipak potrebna pomoć). Usluga funkcioniše tako što koristi Apple-ov hitni tekst preko satelitske opcije kada nemate mobilnu ili Wi-Fi pokrivenost.

Ovo bi se moglo pokazati od suštinskog značaja ako vam se probuši guma ili isprazni baterija u udaljenom području. Kada se povežete, pojaviće se ekran sa kratkim upitnikom za bitne detalje koji se mogu preneti putem satelita na AAA, koji će vam zatim direktno poslati poruku i poslati nekoga na vašu lokaciju. Jedno upozorenje je da funkcija satelita zahteva jasnu liniju vida prema nebu, tako da možda neće funkcionisati ako se pokvarite u šumovitoj šumi.

Pročitajte i:  Šta očekivati od WWDC 2024

Apple nije objavio troškove hitnog SOS-a nakon prve dve godine – prvi uređaji koji ga uključuju tek godinu dana.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: