ePlaneta

Apple kupuje startup koji pravi muziku pomoću veštačke inteligencije

Apple Inc. je kupio startup pod nazivom AI Music koji koristi veštačku inteligenciju za generisanje muzike po meri.

PCPress.rs Image

AI muzika će se koristiti za povećanje Apple-ove audio tehnologije

Kupovina AI Music-a, preduzeća sa sedištem u Londonu osnovanog 2016. godine, završena je poslednjih nedelja. Kompanija je pre dogovora imala oko dvadesetak zaposlenih. Tehnologija koju je razvila AI Music može da kreira zvučne zapise koristeći besplatnu muziku i veštačku inteligenciju. Ideja je da se generišu dinamički zvučni zapisi koji se menjaju na osnovu interakcije korisnika. Pesma u video igrici može da se promeni tako da odgovara raspoloženju, na primer, ili muzika tokom vežbanja može da se prilagodi intenzitetu vežbi korisnika.

Na svojoj LinkedIn stranici, AI Music je rekao da je njen cilj da „potrošačima pruži moć da izaberu muziku koju žele, neprimetno editovanu da odgovara njihovim potrebama ili kreiraju dinamična rešenja koja se prilagođavaju njihovoj publici. Startap je ranije imao dogovore sa reklamnim kompanijama kako bi kreirao privlačnije oglase, koji su puštali različitu muziku u zavisnosti od publike. Iako je relativno mali, posao je jedna od retkih akvizicija tehnološkog giganta u prošloj godini. Apple-ova poslednja prijavljena kupovina takođe je bila za muzičku kompaniju: Primephonic. Taj startap je nudio uslugu striminga klasične muzike koju Apple namerava da pretvori u aplikaciju vezanu za Apple Music ove godine.

Pročitajte i:  Apple ponovo pregovara sa OpenAI o razvoju svog chatbota

Apple je dramatično usporio svoju potrošnju na akvizicije tokom 2021. godine, posvetivši samo 33 miliona dolara za isplate ugovora tokom fiskalne godine, prema podatku iz oktobra.

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,