Apple najavio pametne biciklističke šlemove sa LED svetlima za signalizaciju

Biciklisti već koriste veliki broj dodataka kako bi ih drugi učesnici u saobraćaju na vreme uočili, pa na odeću i bicikle dodaju svetla i druga pomagala. Kompanija Apple odlučila je da im ponudi još jedno rešenje uz pomoć kojeg  od sada mogu da koriste signalizaciju za skretanje isto kao i vozači automobila.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o Lumos Matrix šlemovima čiji je dizajn najpre u funkciji rešavanja osnovnih problema, budući da su lagani i imaju dovoljno načina da ostalim vozačima na vreme daju do znanja namere o kretanju onih koji ih nose. Pored svetlećeg prednjeg dela šlemovi imaju i LED svetleći panel na zadnjem delu uz pomoć kojeg mogu da signaliziraju kočenje, te skretanje. Panel se aktivira preko touchpad-a koji može da se instalira na volan bicikla, ili preko Apple Watch aplikacije koja automatski detektuje kretanje ruku, i signal prenosi na svetleći panel.

Obični šlemovi se već dugo koriste, a poslednjih 20 do 30 godina ostali su isti, pa je krajnje vreme da dobiju dodatke koji će ih učiniti još efikasnijom zaštitom. Lumos Matrix predstavljaju rešenja nove generacije, koja odgovaraju savremenim uslovima vožnje, i mogu da se nabave po ceni od 250 dolara.

Pročitajte i:  Apple je izbrisao WhatsApp i Threads iz svoje prodavnice aplikacija u Kini

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,