Data centri 2024

Apple navodno radi na pojednostavljivanju Siri fraze za pozivanje

Apple radi na pojednostavljivanju načina na koji korisnici komuniciraju sa Siri.

PCPress.rs Image

Kompanija želi da digitalni asistent odgovori na „Siri“ umesto na „Hej Siri“

Kompanija je navodno provela proteklih nekoliko meseci obučavajući digitalnog asistenta da odgovori na „Siri“ umesto na „Hej Siri“. Na površini, to je jednostavna promena, ali ona uključuje „značajnu količinu obuke AI i osnovnog inženjerskog rada“. Razlog za to je što fraza okidača od dve reči poput „Hej Siri“ povećava verovatnoću da softver odgovori na zahtev. Promena bi olakšala nizanje više komandi jednu za drugom.

Ono što je najvažnije, pomoglo bi Apple-u da uhvati korak sa Amazonom i Google-om, koji nude digitalne asistente sa snažnijim mogućnostima. Alexa, na primer, već može da odgovori samo na svoje ime umesto na „Hej Alexa“. U međuvremenu, Google pomoćnik i dalje zahteva da kažete „Hej Google“ ili „Ok Google“, ali može da registruje uzastopne komande bez potrebe da svaki put ponavljate reč za buđenje. Apple takođe radi na dubljoj integraciji Siri sa aplikacijama i uslugama trećih strana.

Pročitajte i:  Francuska kaznila Google sa 250 miliona dolara

Sve te promene bi mogle da potraju neko vreme da se uvedu, a podešavanje Siri-ove fraze za okidanje će verovatno doći sledeće godine ili 2024.

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,