BIZIT plus

Apple želi da zameni frazu „Hej Siri“ za „Siri“

Apple želi da promeni Sirijev okidač iz „Hej Siri“ u samo „Siri“. To znači da bi trebalo samo da kažete „Siri“ nakon čega sledi komanda za aktiviranje pametnog pomoćnika.

PCPress.rs Image

Apple je radio na ovoj funkciji poslednjih nekoliko meseci i očekuje se da će je predstaviti sledeće godine ili 2024. Ali Apple će morati da uloži „značajnu količinu obuke veštačke inteligencije i osnovnog inženjerskog rada“, kako bi obezbedite da ova funkcija pravilno funkcioniše, jer će pametni pomoćnik morati da razume jednu reč za buđenje u više akcenata i dijalekata. Trenutna fraza okidača od dve reči, „Hej Siri“, povećava šansu da je Siri shvati.

Prebacivanje na jednu reč za buđenje moglo bi pomoći Siri da održi korak sa Amazonovom Alexa, jer već omogućava korisnicima da aktiviraju pametnog pomoćnika koristeći samo „Alexa“ umesto „Hej Alexa“. To bi takođe stavilo Siri jedan korak ispred Google pomoćnika, koji zahteva fraze „Ok Google“ ili „Hej Google“ da bi ga aktivirao (iako ne morate da ponavljate reč za buđenje kada izgovarate uzastopne komande). Čak je i Microsoft napravio promenu sa „Hej Cortana“ na „Cortana“ na pametnim zvučnicima pre nego što je prošle godine isključio glasovnog pomoćnika.

Pročitajte i:  Apple program samopopravke - Mac računari na M3 

Kraća fraza okidača nije jedina promena za koju se očekuje da će doći do Siri. Apple bi mogao dalje da integriše Siri u aplikacije i usluge trećih strana, dok bi takođe napravio neka poboljšanja u svojoj sposobnosti da razume i obrađuje zahteve korisnika. Apple je nedavno napravio neka mala podešavanja glasovnog asistenta, dodajući novi glas koji je snimio član LGBTK+ zajednice i uvodeći novi zvuk za aktiviranje Siri.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,