Top50 Glas publike

Apple navodno razvija jeftinije slušalice mešovite stvarnosti

Očekuje se da će glavne slušalice, koje još uvek nisu objavljene, koštati 3.000 dolara.

PCPress.rs Image

Novi pristupačniji ekvivalent

Prema izveštajima Bloomberg-a, Apple već radi na pristupačnijoj verziji svojih slušalica mešovite stvarnosti koje tek treba da budu objavljene. Na osnovu prethodnih izveštaja, cena uređaja mešovite stvarnosti o kome se dugo pričalo, iznosi će oko 3.000 dolara. To je predstvalja dvostruko veću cenu od cene slušalica Quest Pro Meta objavljenih prošle godine.

Apple-ovi inženjeri navodno rade na razvoju jeftinije verzije koja će biti bliža ceni Quest Pro slušalica. Oni analiziraju nove strategije za postizanje tog cilja i razmatraju korišćenje jeftinijih komponenti.

Dok će vodeće i glavne slušalice imati 4K interne ekrane za svako oko, njegov pristupačniji pandan će verovatno koristiti one sa nižom rezolucijom. Takođe, inženjeri kompanije razmatraju upotrebu manjeg broja kamera i sporijih procesora. To bi zauzvrat, eliminisalo potrebu za unutrašnjim ventilatorima.

Apple tek treba da napravi radni prototip

Apple bi mogao da zahteva od korisnika da ručno podese svoje vidno polje za jeftinije slušalice umesto da ih opremi motorom koji to može automatski da uradi. Možda će odlučiti da ne opremi uređaj svojim prilagođenim H2 bežičnim čipom koji bi mu omogućio da bolje radi i sa AirPods-om. Prema ranijim izveštajima, tehnološki gigant razvija sopstveni Bluetooth i WiFi čip koji će zameniti Broadcom-ov do 2025. godine. Navodno, Apple bi mogao da koristi taj interni čip kako bi sprečio da kompanije treće strane utiču na cene uređaja.

Pročitajte i:  Tim Cook smanjio svoju platu za 40 odsto u 2023.godini

Jeftinije slušalice mešovite stvarnosti su u ranoj fazi. Apple tek treba da napravi radni prototip. Međutim, prema izveštajima Bloomberg-a, većina Apple-ovog tima broji 1.000 ljudi radi na razvoju oba tipa slušalica kako bi kompanija mogla da ih objavi sledeće godine ili 2025.godine.

Međutim, kao rezultat ovih napora, Apple je navodno stopirao svoje planove za lansiranje naočara sa proširenom realnošću. Originalna vizija kompanije bila je da razvije AR naočare koje bi jednog dana mogle zameniti iPhone. Međutim, kompanije je sada stopirala rad na tom projektu. Sada je neizvesno da li će i kada AR naočare biti lansirane.

Što se tiče Apple-ovih vodećih slušalica mešovite realnosti, kompanija planira da ih predstavi uoči Svetske konferencije za programere u junu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *