BIZIT plus

Apple obustavlja plaćanje debitnim i kreditnim karticama u Indiji

Korisnici Apple uređaja u Indiji su u poslednja dva meseca onemogućeni da plaćaju karticama.

PCPress.rs Image

Apple je prestao da prihvata plaćanja kreditnim i debitnim karticama za pretplate i kupovinu u aplikacijama u Indiji. To znači da će korisnici Apple uređaja morati da plaćanja nastave novim metodama. Apple je pokrenuo promene u metodama plaćanja prošlog meseca.

Apple je promenu uveo nakon što su u Indiji na snagu stupili novi zakoni o elektronskom plaćanju. Bez pobune Apple je rešio da odmah ispoštuje sve zakonske regulative i omogući svojim korisnicima nove načine plaćanja koje su u prvom redu koncentrisane na tokene. Apple u Indiji ima oko 5 miliona korisnika, odnosno reč je o velikom broju korisnika koji treba da dobiju novu uslugu.

Primer efikasne saradnje između Apple i Indije pokazuje da Apple nije robusna kompanija koja se ponaša samovoljno iako se takav utisak stiče kada se posmatra odnos Apple i SAD-a. Dok se ova kompanija jako otimala EU i SAD-u kada su u pitanju zakonske regulative u Indiji je ovaj problem automatski rešen. EU i SAD suštinski nemaju zakonske regulative već ih kreiraju prema potrebama a svaka od njih liči na ekonomsku ucenu a ne na regulativu i zakone.

Pročitajte i:  Zoom predstavlja AR/VR funkcije za Apple Vision Pro

Izvor: Indianexpress

Facebook komentari: