Instagram će ove nedelje početi da testira NFT

„Digitalni kolekcionarski predmeti“ biće dostupni nekim korisnicima u SAD

Grupa kreatora i kolekcionara ne-zamenljivih tokena (ili NFT) uskoro će moći da prikaže svoje tokene na Instagramu. Izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg potvrdio je da kompanija testira NFT na platformi, a „slična funkcionalnost“ uskoro stiže na Facebook.

PCPress.rs Image

Šef Instagram-a Adam Mosseri rekao je da će mala grupa američkih korisnika imati mogućnost da prikaže NFT-ove na svom feedu, pričama i u porukama. NFT detalji se prikazuju na sličan način kao označeni profili i proizvodi i nazivaju se „digitalni kolekcionarski predmeti“. Klikom na oznaku prikazaće se detalji poput imena kreatora i vlasnika.

Mosseri je rekao da je test mali za početak kako bi Instagram mogao da uči od zajednice.

„Želim unapred da priznam da se NFT i blockchain tehnologije i Veb3 šire odnose na distribuciju poverenja, distribuciju moći“, kaže Mosseri. „Ali Instagram je u osnovi centralizovana platforma, tako da postoji napetost.

Prema izveštaju CoinDeska tokom vikenda, Ethereum, Polygon, Solana i Flow NFT biće podržani.

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Mosseri naglašava da bi podrška za NFT na Instagramu mogla pomoći da se tehnologija upozna sa širim krugom ljudi. Instagram nije prva platforma koja je to uradila: u januaru je Twitter predstavio NFT na platformi kao slike profila u obliku šestougla. Ikona u uglu Instagram objava NFT-a takođe se pojavljuje kao šestougao. Iako su kompanije i poznate ličnosti brzo skočile na NFT, a neke nedavne prodaje su dovele do privremenih skokova aktivnosti, u izveštaju The Wall Street Journal-a prošle nedelje navodi se da je prodaja pala .

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,