BIZIT plus

Apple odlaže primenu digitalnih ID dokumenata

Apple je odložio predstavljanje funkcionalnosti koja će korisnicima omogućiti da svoja identifikaciona dokumenta smeste u Wallet aplikaciju. U poslednjem update-u na zvaničnom iOS 15 sajtu, Apple je objavio da će ta opcija biti dostupna u prvom delu 2022. godine, mada je ranije najavljivano da će ona biti aktivna pre kraja ove godine.

wallet

Digitalni identitet

Prvi put, Apple je ovu opciju pomenuo na WWDC-u 2021. Tada je najavljeno da će ta funkcija omogućiti da se vozačka dozvola, lična karta i ostali identifikacioni dokumenti mogu sačuvati u Apple Wallet-u, kao da su u pitanju platne kartice. Među prvim lokacijama koje su spremne da podrže ovu opciju navedene su određene Transportation Security Administration stanice za proveru na pojedinim američkim aerodromima.

Na tim lokacijama, korisnici Apple telefona ili pametnog sata moći će da pokažu svoja elektronska identifikaciona dokumenta. Podaci će biti očitavani na identity reader-u, pa korisnici neće morati da daju svoj telefon ili sat u ruke osobama koje im proveravaju identitet.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

U septembru ove godine, Apple je objavio da će ova funkcionalnost, odmah po lansiranju biti podržana u osam američkih država. Očekuje se da će tokom sledeće godine početi i primena ovog sistema u pojedinim prodavnicama, ali za sada nije objavljeno koji trgovački lanci će biti u pitanju. Takođe, u narednim godinama planirano je i proširenje podrške na druge države, ali još uvek nisu objavljene preciznije informacije o tome.

U svakom slučaju, Apple Wallet će u narednom periodu postati zaista prava zamena za klasičan novčanik.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: