Apple odložio proizvodnju iPhone 12 telefona

Da je Korona virus uticao i na najvećeg diva kada je u pitanju IT i proizvodnja mobilnih telefona i računara, pokazuju informacije da će izlazak novog modela njihovog pametnog telefona iPhone 12 kasniti za oko mesec dana. Za sada ovo nije zvanično saopštenje, već samo glasina, ali je činjenica da neće sve ići onako kako je planirano.

iphon 12 kasni

Sve se pomera za mesec dana

Ako je verovati glasinama, Apple navodno pomera proizvodnju svog novog pametnog telefona iPhone 12 za mesec dana. Navodi se da je globalna pandemija Korona virusa uticala na lance snabdevanja i proces proizvodnje, čime su se poremetili planovi Apple-a za masovnu proizvodnju ovog telefona.

Apple će krajem godine predstaviti četiri nova modela iPhone-a, svi sa OLED ekranima od 5,4, 6,1, i 6,7 inča. Obično se predstavlja dešava u septembru, ali će epidemija uticati na to da se proizvodnja i samo predstavlja pomeri za kraj godine. Epidemija Korona virusa do sada je odnela širom sveta više od 200,000 života, a obolelo je preko 3 miliona ljudi. Cela svetska ekonomija je u padu, a oporavak se očekuje kasnije tokom godine. Što se tiče iPhone 12 modela, od njega se očekuje da nadoknadi gubitke koje je Apple doživeo tokom epidemije.

Pročitajte i:  Smanjite vreme provedeno na telefonu tako što ćete sakriti aplikacije na svom iPhone-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,