Twitter ukinuo SMS servis

Twitter je saopštio da više nije moguće koristiti ga onako kako je to prvobitno bilo zamišljeno – preko SMS poruke. Ova opcija je ukinuta prošle nedelje.

twitter ukida sms servis

Funkcija ukinuta u većini zemalja

Kao što je i najavljeno, prošle nedelje je ukinut SMS servis na Twitteru. Funkcija je onemogućena svim korisnicima u većini zemalja, osim u njih nekoliko gde postoji i dalje značajna upotreba ove opcije. Uglavnom, ovo nikako neće uticati na većinu korisnika ove društvene mreže, jer SMS servis gotovo da se i ne upotrebljava. Problem je međutim sa kompanijama koje obaveštavaju svoje korisnike o novostima i koje se oslanjaju na ovu uslugu Twittera.

Ova promena označava kraj jedne ere Twittera. Kada je mreža izgrađena, to je urađeno u skladu sa SMS ograničenjima. Tvitovi su imali originalni limit od 140 karaktera, koji je bio prilagođen standardima SMS poruke. Naravno, ovo već dugo nije način upotrebe Twittera, jer su ljudi u međuvremenu kupovali pametne telefone i počeli da koriste aplikacije.

Razlog za potpuno ukidanje ove usluge jeste što je ona predstavljala ranjivost mreže, jer su putem nje hakovani podaci izvršnog direktora Džeka Dorsija. Twitter će i dalje slati važne SMS poruke za osiguranje naloga, poput kodova za autentifikaciju.

Pročitajte i:  Twitter: Reakcije kao na Facebooku

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: