Apple-ov misteriozni mrežni adapter je otkriven

Ono što su neki spekulisali da bi mogao biti novi AirPort uređaj – očigledno nije. Prošlog meseca, FCC dokumenti su otkrili da Apple radi na misterioznom novom mrežnom adapteru sa nekim neobičnim mogućnostima. Međutim, čak i tada, specifikacije su nas učinile skeptičnim da će ovo biti punopravni ruter ili Wi-Fi pristupna tačka — ili čak uređaj namenjen za prodaju potrošačima.

PCPress.rs Image

Ove nedelje, ljudi u AppleInsideru pronašli su neke slike uređaja u tajvanskim regulatornim podnescima, zajedno sa nekim dodatnim detaljima. Iz ovog bližeg pogleda, prilično je jasno da je ovo nešto što je Apple stvorio za neku internu upotrebu, a ne za javnu potrošnju.

Kao prvo, ne izgleda ništa što bi Apple ikada želeo da pokaže svojim kupcima. To je kompaktna tamno siva kutija dužine oko četiri inča i kvadrata oko jednog inča. Na svakom kraju postoji Ethernet port, pri čemu je jedan praćen USB-C portom, a drugi nečim što bi moglo biti dugme. USB-C port je najverovatnije namenjen za napajanje.

Pročitajte i:  Apple funkcija otkriva saobraćajne nezgode i pomaže policiji

Ostatak informacija u Apple-ovim tajvanskim NCC podnescima odražavaju ono što smo već videli u FCC podnescima. Fotografije takođe potvrđuju da je adapter u paketu sa USB-A na USB-C kabl, kao što je navedeno i u FCC i NCC dokumentima. Iako ne bi bilo bez presedana da Apple uključi USB vezu starijeg stila — Apple TV 4K i dalje uključuje USB-A na Lightning kabl za punjenje Siri Remote-a — to je i dalje neobičan potez.

Međutim, na fotografijama je prilično očigledno da ovo nije uređaj koji bi javnost na kraju trebalo da vidi.

PCPress.rs Image

Na uređaju je takođe jasno označen pečat „Samo za razvojnu upotrebu“ iako bi mogao biti samo za prototip dizajna. Takođe uključuje dva QR koda, od kojih oba sadrže besmislene referentne informacije.

Da li se radi na AirPort ruteru?

Da budemo jasni, samo zato što ovaj uređaj nije AirPort ruter, to ne znači da Apple možda još uvek ne radi na njemu, ali preporučujemo da te nedavne glasine uzmete sa ogromnom dozom rezerve.

Pročitajte i:  Apple će pogoniti AI servere svojim čipovima

Nakon što je ovaj misteriozni interni mrežni adapter pokrenuo novu rundu spekulacija, procurela informacija sa mešovitim rezultatima tvrdila je da su izvori rekli da se „očekuje da će Apple predstaviti nove AirPorts u novembru.

Izvor: idropnews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: