Apple će emitovati svaku utakmicu Major League Soccer tokom 10 godina od 2023.

Apple će ponuditi strimove svakog meča Major League Soccer (MLS) od početka 2023. do 2032. u aplikaciji Apple TV. Iako se neke igre još uvek mogu emitovati na linearnim TV mrežama kao što su ESPN i Fox, ovo daje Apple-u globalnu ekskluzivu u ponudi NFL nedeljnih ulaznica za ligu.

PCPress.rs Image

Da bi gledali mečeve, navijači će moći da se pretplate na novu, trenutno neimenovanu MLS uslugu striminga koja će biti dostupna „isključivo preko Apple TV aplikacije“, navodi se u Apple-ovom saopštenju za štampu. „Širok izbor“ mečeva MLS-a i Liga kupa biće dostupan pretplatnicima Apple TV Plus-a, „sa ograničenim brojem utakmica koje su dostupne besplatno“. Ako ste vlasnik karte za celu sezonu, takođe ćete dobiti pristup novoj usluzi striminga. Za razliku od mnogih sportskih striming ugovora, neće biti lokalnih isključenja ili ograničenja.

Cena još nije poznata

Apple i MLS nisu naveli kada se možete prijaviti za uslugu ili koliko bi to moglo da košta, ali kažu da će informacije biti objavljene u „narednim mesecima“. Apple plaća minimalno 250 miliona dolara godišnje MLS-u za igre koje počinju 2023. godine, prenosi Sports Business Journal.

Pročitajte i:  Novi Apple TV 4K stiže sa bolji čipom, većom memorijom i HDR10+ podrškom

MLS partnerstvo je ogroman korak u odnosu na Apple-ovu relativno malu ponudu igara Major League Baseball-a petkom i čini se da ukazuje na to da bi sportovi uživo mogli biti prioritet za njegove buduće planove usluga. Priča se da se Apple bori za pravu NFL nedeljnu kartu u isto vreme kada su glasine povezale Netflix sa ponudom za prava na Formulu 1. Ostali strimeri sa sportskim ugovorima uživo (pored Disney / ESPN Plus) uključuju Amazon i NFL, HBO Max sa NHL-om i fudbalom, i Peacock-ovim raznim fudbalskim ponudama.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,